avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... decesul asociatului unic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

decesul asociatului unic

Buna ziua , as vrea sa ma ajutati in urmatoarea problema : asociatul unic a unui SRL a decedat si unicul mostenitor ,fiul sau , este asociat unic intr-o alta SRL, din cate cunosc nu poate fi asociat unic in mai multe societati, ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: mimileti , utilizator 14:21, 17 Iulie 2015
Intr-o asemenea situatie mostenitorul isi poate cesiona partile sociale catre o terta persoana si astfel nu se va mai pune problema dublei calitati de asociat unic. In cazul in care doreste ca SRL-ul sa "ramana in familie" persoana catre care cesioneaza poate sa fie un membru al familiei/prieten apropiat.
Daca nu vrea sa cesioneze (vanda) partile sociale mostenite, atunci poate sa coopteze un al doilea asociat si astfe SRL-ul cu asociat unic se va transforma intr-un SRL cu 2 asociati.
Toate aceste inregistrari se vor face la Registrul Comertului si este indicat sa aveti ajutor de specialitate in redactarea actelor si inregistrarea dosarului.
multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social anjinsan anjinsan Daca intr-un SRL sunt doi asociati, unul cu 95% din capitalul social, iar altul cu 5% din capitalul social, se poate lua decizia majorarii capitalului social ... (vezi toată discuția)
Cesionare parti sociale alina_vi alina_vi Un asociat doreste sa cesioneze o parte din partile sale sociale pe care le detine la un SRL catre un tert. Asociatul are o datorie mai veche catre tert. Este ... (vezi toată discuția)
Cum se pot cesiona actiunile unei firme? karaa karaa Buna ziua!Suntem 2 actionari a cate 50% intr-o firma iar unul dintre actionari vrea sa-si cesioneze actiunile unei alte persoane!Se pot cesiona actiunile ... (vezi toată discuția)