avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce se poate face dupa un apel pierdut?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce se poate face dupa un apel pierdut?

Buna ziua,

Va supun atentiei urmatoarea situatie. In 2009 s-au stabilit anumite salarii in institutia noastra bugetara), insa datorita bugetului redus, acestea au fost diminuate cu 30%. Mentiunea a fost trecuta in cartile de munca si actele aditionale. majoritatea colegilor (vreo 200) au dat in judecata institutia si au castigat, recuperandu-si banii si avand acum salariul integral.
vreo 13 fraieri am dat institutia in judecata mai tarziu, mergand cu acelasi avocat care a casigat majoritatea proceselor. dintre cei13, jumate au castigat procesul, jumate au pierdut.
Eu sunt printre cei care au pierdut. Au fost invocate la fond multe legi si s-a considerat ca cererea mea e nefondata.
Am facut apel. Iar aici judecatorul face ceva interesant. S-a apucat sa faca ....calcule. si i-a dat lui la calcul ca mie nu mi-a fost diminuat salariul cu 30%, chiar daca angajatorul a scris asta in acte. insa un salariu nu se calculeaza pur si simplu inmultind valoarea de referinta cu indicele din grila. mai exista si sporuri incluse in salariu, exista si o vechime...dar pentru ca dumnealui a fost contabil pentru o zi, am pierdut si apelul. In dosarele unor colegi de ai mei s-a cerut expertiza contabila. La mine...judecatorul a fost multi tasking.

Intrebarea este, ce se mai poate face acum? mai exista cale de atac? Dosarul a fost inregistrat in martie 2014 la Tribunalul Bucuresti, iar apelul a avut loc in aprilie 2015.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: depeta , utilizator 22:50, 19 Iulie 2015
Sunteți personal contractual iar litigiul s-a judecat la secțiile de conflicte de muncă ale tribunalului și curții de apel?
da
In aceasta situatie nu mai aveti de exercitat decat caile de atac extraordinare:contestatie in anulare sau revizuire, daca sunt intrunite conditiile legale.
multumesc mult. la aceste contestatii trebuie respectat termenul de 10 zile de la comunicare ca la apel? ma gandesc ca in perioada asta nu gasesc avocatii care s-au ocupat de dosarele colegilor disponibili nici pentru consultari
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac in aparare, la instanta ? oanaportar oanaportar - litigiu de munca Daca Curtea de Apel - a dat urmatoarea solutie: - Modifică sentinţa - Solutia pe scurt: Admite recursul. Modifică în totalitate ... (vezi toată discuția)
Este corect sau nu este corect cum s-a procedat ? oanaportar oanaportar Vă prezint mai jos situația: Un coleg a pierdut la Curtea de Apel un litigiu de muncă cu instituția noastră și a fost de acord să i se rețină, în ... (vezi toată discuția)
Sanctiune diciplinara scg scg daca in timpul unei pauze jignesti un coleg spunandu-i de exemplu fraier daca rade in spatele tau, este corecta aplicarea sanctiunii daca nu s-a respectat ... (vezi toată discuția)