avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie la produse IT pe baza bonului de casa in ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie la produse IT pe baza bonului de casa in Hipermarket

Va rog sa-mi spuneti care este garantia minima pe care o poate oferi un Hipermarket la produse IT pe baza bonului de casa, in cazul in care nu se face certificat de garantie.
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 14:25, 17 Iulie 2015
legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora (o gasiti pe net)

- garantia este de 2 ani
- garantia NU trebuie consemnata in mod expres in scris

Art. 19
Garantia este obligatorie din punct de vedere juridic pentru ofertant, in conditiile specificate in declaratiile referitoare la garantie si in publicitatea aferenta.

Art. 20
(1) Garantia trebuie sa cuprinda mentiuni cu privire la drepturile conferite prin lege consumatorului si sa ateste in mod clar ca aceste drepturi nu sunt afectate prin garantia oferita.
(2) Garantia trebuie sa precizeze elementele de identificare a produsului, termenul de garantie, modalitatile de asigurare a garantiei - intretinere, reparare, inlocuire -, inclusiv denumirea si adresa vanzatorului si ale unitatii specializate de service.
(3) Garantia trebuie redactata in termeni simpli si usor de inteles.

Art. 21
(1) La cererea consumatorului garantia va fi oferita in scris sau pe orice alt suport durabil, disponibil si accesibil acestuia.
(2) In cazul in care garantia nu respecta prevederile alin. (1) si ale art. 20, valabilitatea acesteia nu este afectata, consumatorul avand dreptul de a solicita vanzatorului indeplinirea conditiilor incluse in declaratiile referitoare la garantie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzatorul poate sa nu ofere garantie la produse la care producatorul ofera doar 2 saptamani. Octavian1978 Octavian1978 Comercializez o serie de instrumente stiintifice si senzori, importati din China. Producatorul ofera 2 saptamani garantie - practic sa verifici individual ca ... (vezi toată discuția)
Certificat de garantie pierdut mmem mmem Buna, Am pierdut certificatul de gatantie al unui produs electronic, mai am doar factura. Produsul a fost cumparat pe firma in urma cu un 1 si 8 ... (vezi toată discuția)
Incadrare gresita in procesul verbal de constatare a contraventiei dat de anpc astrea astrea Buna ziua, Azi, 21.05.2018 am primit o amenda de 1000 lei de la ANPC. In fapt, un client a revenit la magazinul nostru in data de 2 mai 2018 si a cerut ... (vezi toată discuția)