va salut. am si eu o mica mare problema.........am incheiat in 2007 un precontract de vanzare-cumparare a unui apartament nou. din motive personale am renuntat la apartament si am cazut de acord comun cu constructorul,sa renuntam la precontract ,constructorul se obliga ca pina la data de....... sa mi returneze bani care i am dat avans,daca nu se executa silit, in acest sens am facut un act la notar,in actul pe care l am facut la notar,constructorul sa trecut ca persoana fizica. el ca persoana fizica la primarie nu figureaza cu nici un bun, nici casa nici nimic,toate bunurile care le are,case apartamente,masini, sunt trecute pe 4 firme pe care le are in posesie. in cazul in care nu mi da bani la termenul prevazut in actul aditional care l am facut la precontract cum ca mi returneaza bani inapoi de comun acord ,ce pot face? ca sa l pot executa silit? ps. si in precontract e trecut tot ca persoana fizica, deci el are firmele pe care are toate bunurile. va multumesc.
Daca termenul de plata conform antecontractului si actului aditional la acesta, a expirat mergeti la un executor judecatoresc pentru inceperea procedurii de executare silita. Chiar daca constructorul nu are nici un bun imobiliar pe numele sau poate are bani in conturi bancare. In acest sens, executorul pe langa masurile pe care le va intreprinde pentru desfasurarea procedurii de executare, va notifica si bancile , iar in cazul existentei unui cont bancar , executorul va putea prin poprirea conturilor sa recupereze cat mai mult din debit. :luck:
multumesc pentru raspuns, mai am o intrebare.........daca nu are conturi bancare.........executorul se poate atinge de firme si de bunurile de pe firme? firmele sunt pe numele lui.poate si conturile bancare sunt pe firme. multumesc.
Dupa parerea mea, fara sa citesc vreun comentariu, daca la notar a semnat administratorul, aceasta poate constitui o proba in procesul care va fi intentat constructorului persoana juridica. Societatea comerciala opate fi angajata doar daca semneaza administratorul si depune stampila. In caz contrar trebuie cerut in instanta rezolutiunea contractului, incrisul la notar constituind o proba
da... doresc sa intaresc cele aratate. conteaza cu cine a fost incheiat precontractul care, conform art. 969 este legea partilor. Doar daca aceleasi parti convin modificarea contractului aceasta devine valabila. IN cay contrar instanta poate constata rezolutiunea precontractului si astfel restituirea prestatiilor reciproce. Ulterior suma poate fi ceruta prin executarea silita a debitorului obligatiei.
da........cei cu care am semnat si precontractul de vanzare cumparare si actul aditional cum ca renunt si mi se restituie bani sunt constructorul si nevasta sa,deci patroni, la notar au semnat ca persoane fizice, nu ca persoane juridice, nu a fost nici un administrator. deci constructorul a facut actele cu mine ca persoana fizica, totusi el avand 4 firme de constructi.