avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Programul de lucru in codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Programul de lucru in codul muncii

Buna seara.eu lucrez pe un program de full 12 cu 24 si 12 cu 48 ore libere iar in timpul liber am un program de part-time de 30 ore pe saptamana la un hypermarket.in luna noiembrie fac 8 ani acolo.nu am avut mereu 30 ore pe saptamana,la inceput am avut 20ore pe sapt.programul de 30 ore il am cam de 4 ani.astazi insa m-au anuntat ca nu mai pot lucra 30ore pe saptama pe motiv ca depasesc norma de lucru pe saptamana,full+parttime,adica 60 ore.am cerut sa mi se spuna unde trebuie sa caut sa vad exact asta sau sa-mi spuna conform carui act legal,cu toate ca in toti acesti ani nu a zis nimeni nimic,si programul a fost acelasi.deasemeni,de 8 ani am acelasi nr de zile de concediu de odihna cu toate ca sunt sigura ca ar fi trebuit sa am mai multe si as vrea sa stiu de ce in hypermarket sambata si duminica nu se platesc dublu.multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 8 Decembrie 2015
iliada a scris:

.... .pe mine ma intereseaza de ce nu mai pot lucra programul de 30h/sapt,sunt contracte diferite,nu au legatura unul cu altulsi cu toate astea tot am liber 2 zile pe saptamana.
intrebarea ...


Probabil ca se doreste modificarea timpului de munca din partea angajatorului.

art.41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
Oricum modificarea timpului de munca se poate face numai cu acordul salariatului, prin act aditional la CIM.
Nu a sustinut nimeni altceva cu privire la modul cum se va face modificarea timpului de munca.
eu nu am vrut sa semnez noul act aditional al contractului de munca dar probabil urmatorul pas era obligarea sau alte forme prin care trebuia sa renunt.multumesc.
Probabil se vor exercita presiuni asupra dvs pentru a demisiona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru, zile libere consecutive și ore de noapte aba1011 aba1011 Bună seara din nou, Mă adresez la dvs cu o nouă problemă și înainte să discut cu angajatorul sau să fac vreo reclamație la ITM vreau să fiu sigur ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu ncris78 ncris78 Cum se calculeaza salariul pentru un angajat care lucreaza luni 10 ore, de marti pana sambata 8 ore/zi, avand liber duminica? Salar incadrare 800 lei brut. E ... (vezi toată discuția)
Recomandari de la itm liah liah Firma noastra are deschis magazin intr-un mall, programul mall-ului, care trebuie respectat, este si sambata si duminica. Ieri un control de la ITM a verificat ... (vezi toată discuția)