avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Calcul venit provenit din dobanzi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Calcul venit provenit din dobanzi

Va rog frumos sa ma lamuriti cum se calculeaza venitul provenit din dobanzile bancare. Am avut un depozit bancar pe care l-am lichidat la jumatatea anului 2013. In lunile ianuarie-august 2013 cat am avut depozitul, am inregistrat in cont si dobanzile aferente. In lunile septembrie-decembrie 2013 contul de economii nu a mai existat, , pe extrasul de cont nu apare nici un venit, nicio dobanda.
Este posibil ca Administratia financiara sa considere ca am avut venituri lunare provenite din dobanzi in lunile septembrie-decembrie cand eu nu am mai incasat nicio dobanda? Declaratia mea de venituri lunare pentru perioada septembrie-decembrie 2013 mai are vreo legatura cu dobanzile primite in prima jumatate a anului?
Cel mai recent răspuns: miara , utilizator 13:15, 21 Iulie 2015
Da, am completat o cerere cu veniturile lunii anterioare depunerii cererii. Am primit ajutorul, iar acum in iulie 2015 am primit somatie sa restitui banii corespunzatori ajutorului de incalzire. Decizia nu am primit-o, pentru ca nu m-au gasit acasa si nu mi-au lasat nicio instiintare. Am ridicat decizia de la primarie dupa ce am primit somatia. In decizie este mentionat ca motiv doar legile in vigoare pentru acordarea ajutorului si Decizia nr.84/2I.08.2014 a Camerei de Conturi DoIj. De la primarie mi-au explicat ca s-au facut verificari pe conturi si s-a taiat ajutorului la toti care au avut conturi peste 3000 lei in anul respectiv, pe motiv ca nu si-au declarat dobanzile, care constituie venit anual. In concluzie, as fi avut un venit in luna noiembrie provenit din aceste dobanzi, chiar daca eu am avut contul gol si nu am incasat nimic atunci. Dobanda mea anuala a fost de 350 lei, o suma care nu-mi afecta plafonul pentru obtinerea ajutorului, dar primaria a sustinut ca am fost sanctionata pentru ca mi-am ascuns veniturile.
Mai jos e un articol de ziar cu referire la aceasta decizie a curtii de conturi

[ link extern ] /

Intrebarea mea este: exista o baza legala pentru aceasta interpretare a venitului anual? Din moment ce anul nu se sfarsise puteam eu sa declar aceste venituri anterioare din dobanzi? cei de la banca au spus ca nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere drepturi ajutor de incalzire miara miara Buna ziua! va rog frumos sa ma ajutati cu niste raspunsuri in urmatoarea situatie. Am beneficiat de ajutor de incalzire pentru sezonul 2013-2014. Astazi am ... (vezi toată discuția)
Plata anticipata impozit pe venit+cass andreigabriela23 andreigabriela23 Sunt inregistrata fiscal din data de 10.09.2013 pentru activitatea de traducator si interpret autorizat.In urma deciziei de impunere anticipativa a impozitului ... (vezi toată discuția)
Taierea ajutorului social de incalzire termica miara miara Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti daca este corect ca Curtea de conturi sa-mi taie ajutorul social pentru incalzirea termica deoarece in lunile ... (vezi toată discuția)