este vb de termenul de 1 an de prescriere a raspunderii disciplinare a magistratilor.
Vacanta judecatoreasca este tocmai pe durata cat pe rolul CAB se afla contestatia impotriva solutiei de clasare a sesizarii catre Inspectia Judiciara.
Pot sa solicit instantei sa constate suspendat termenul de prescriptie pe durata vacantei judecatoresti, avand in vedere ca s-a dat termen in octombrie?
Care este concret temeiul legal in care opereaza, in acest caz, suspendarea sau intreruperea??
Trebuie tinut cont ca nu stiu daca ne putem afla in cazul art. 2357 alin (2), deoarece nu eu detin dreptul de actiune cu privire la cercetarea disciplinara a magistratului, ci Inspectia Judiciara.
Simplul fapt ca eu am contestat la CAB rezolutia de clasare a sesizarii cu privire la abaterile disciplinare ale judecatoarei... nu pare de la sine ca intrerupe prescriptia raspunderii disciplinare, deoarece Inspectia Judiciara nu exercita, in acest timp, dreptul sau la actiune...
decat CAB o poate obliga... si apoi fac recurs la ICCJ... si trece cu mult 1 an de zile termenul de prescriptie...