avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vacanta judecatoreasca incalca termenul de prescriptie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Vacanta judecatoreasca incalca termenul de prescriptie

este vb de termenul de 1 an de prescriere a raspunderii disciplinare a magistratilor.
Vacanta judecatoreasca este tocmai pe durata cat pe rolul CAB se afla contestatia impotriva solutiei de clasare a sesizarii catre Inspectia Judiciara.
Pot sa solicit instantei sa constate suspendat termenul de prescriptie pe durata vacantei judecatoresti, avand in vedere ca s-a dat termen in octombrie?
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 17:10, 20 Iulie 2015
Prin introducerea actiunii termenul de prescriere se suspenda.
~ Conținut șters la cerere ~
Care este concret temeiul legal in care opereaza, in acest caz, suspendarea sau intreruperea??

Trebuie tinut cont ca nu stiu daca ne putem afla in cazul art. 2357 alin (2), deoarece nu eu detin dreptul de actiune cu privire la cercetarea disciplinara a magistratului, ci Inspectia Judiciara.
Simplul fapt ca eu am contestat la CAB rezolutia de clasare a sesizarii cu privire la abaterile disciplinare ale judecatoarei... nu pare de la sine ca intrerupe prescriptia raspunderii disciplinare, deoarece Inspectia Judiciara nu exercita, in acest timp, dreptul sau la actiune...
decat CAB o poate obliga... si apoi fac recurs la ICCJ... si trece cu mult 1 an de zile termenul de prescriptie...
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2015
aidu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune civila abuz in serviciu aidu aidu Vreau sa chem in instanta judecatoarea, deoarece prin deciziile ei ilegale mi-a cauzat prejudiciu intr-un dosar. Urmeaza sa ii cer daune materiale toti banii ... (vezi toată discuția)
Urgent! va rog mult raspundeti. ordonanta presedintiala prescriptie aidu aidu Pot sa Solicit, in temeiul dispoziţiilor art. 581 C.pr.civ. si art 17 alin (1) Legea 544/2004, prin hotărârea ce o veţi pronunţa să dispuneţi pe cale de ... (vezi toată discuția)
Poate fi dat in judecata un magistrat? dodonica dodonica Se poate actiona in judecata un magistrat, judecator sau procuror? pentru abuz in seviciu, neglijenta ? Care sunt caile cele mai rapide? (vezi toată discuția)