Am fost amendat pentru ca am sunat la112 degeaba.
Am contestat in instanta procesul verbal contraventional. La solicitarea instantei de a depune documentele care au stat la baza intocmirii procesului verbal contraventional , politia a prezentat un alt proces verbal scris olograf , in care nu apare ora cand au intervenit, si fiind semnat de care trei agenti ,desi la interventie s-a prezentat doar un singur agent.
In astfel de cazuri ,agentul nu completeaza un raport de interventie tipizat ? Forma raportului nu este prevazuta intr-un act normativ ?Asa cum se intampla in cazul Fiscului / ANAF / proceselor verbale contraventionale ? Un astfel de raport de interventie poate fi scris cu pix negru ? Instanta a solicitat originalul acestui pv olograf care a stat a baza intocmirii pv contraventional , dar politia a venit cu aceeiasi copie dupa pv. Sustinand ca acesta este originalul ?Nu iti poti da seama care este orignalul si care este copia dupa original.Deasemena nu se vede stampila in care a fost inscris numarul de inregistare.Iar numele ag.care a scris pv olograf este modificat.
O parte din raspuns l-am aflat. Potrivit Ordinului MAI 60 din 2010 privind organizarea şi executarea activităţilor de menţinere a ordinii şi siguranţei publice modificat cu Ordinul 26 din 2015 , art. 16 dispune : pentru fiecare eveniment la care s-a intervenit se întocmea, în mod obligatoriu, „Fișa intervenției la eveniment”. In aceste cazuri nu se intocmesc PV olografe , ci se compelteaza fisa interventie eveniment.
Ramane intrebarea : cu ce culoare de pix, cerneala poti completa fisa interventie eveniment?
Albastru , negru, rosu..? La examenele , pe actele de stare civila nu se poate utiliza decat o singura culoare , respectiv se completeaza cu cerneala speciala de o anumita culoare.
Apel proces
danmdll
Bună seara,
De curând am dat în judecată CNADNR pentru lipsa semnăturii olografice din procesul verbal.
Ieri a fost ședința, concluzia pe scurt este ... (vezi toată discuția)