avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare si insulta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare si insulta

Buna ziua,

Cu deosebit respect, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:

In urma cu 2 saptamani, am cumparat de la un magazin un produs de folosinta indelungata in valoare de 3500 lei, care nu era conform cu ceea ce mi s-a prezentat in magazin (produsul nu avea nicio eticheta). In mai putin de 24 ore am dus produsul inapoi. Comerciantul respectiv a inceput taraboiul (injurii, amenintari, intimidari), dar, in cele din urma, dupa 2 saptamani mi-a restituit banii, dupa ce i-am comunicat ca voi merge la Protectia Consumatorului, si multe deplasari la sediul magazinului. Bineinteles ca si cand mi-a dat banii a facut un scandal monstru. Problema este ca, dupa ce mi-a dat banii, cam la 2 ore, a inceput sa ma sune, si sa-mi spuna fel de fel de lucruri din viata mea privata (mentionez ca nu l-am vazut pe acel om pana cand am cumparat acel produs, iar numele si numarul de telefon mi l-a cerut pentru certificatul de garantie), si a culminat cu un SMS cu urmatorul continut : "Eu platesc salariile la bugetari prin TVA si IMPOZIT. Cautati un barbat sa va calmati. Si fetei, n-o lasati SINGURA. (am scris SMS-ul cuvant cu cuvant). Nu stiu de unde a aflat ca sunt bugetar, ca sunt vaduva si ca am o fata, pentru a carei siguranta sunt acum foarte ingrijorata.
Ce pot sa fac? Este acest SMS o insulta la adresa mea si o amenintare la adresa fetei mele?

Cu stima si speranta unui sfat,
Elena Pricop
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2015
ElenaPricop, utilizator
Cel mai recent răspuns: QED , utilizator 15:49, 28 Iulie 2015
Multumesc domnilor avocati pentru indrumare. Nu se pune problema depasirii termenului legal de depunere a plangerii, pentru ca "evenimentul" a avut loc acum o saptamana. Si DA, voi depune o plangere, cu ajutorul unui avocat, pentru ca nu stiu cui si cum sa ma adresez. Cred ca nu sunt singura femeie vaduva, a carei atitudine ferma, legala si poate putin vehementa in rezolvarea unor probleme ce tin de respectarea drepturilor si demnitatii persoanei, este pusa pe seama statutului civil. Iar utilizatorilor care cred ca voi face aceasta plangere degeaba, le reamintesc (sau ii informez, daca nu stiu) ca materialul genetic abunda in raport cu materia cenusie.

Cu stima,
Elena Pricop
Stimata doamna,

Imi permit sa intervin si sper ca prin asta sa nu va irit si mai tare. Va inteleg perfect starea, dar cred sincer ca intentiile celor de mai sus nu au fost rautacioase cand v-au spus ca sunt putine sanse ca politia sa rezolve situatia. V-o spun din experienta recenta. E adevarat ca chestiunea a fost alta (nu amenintare), dar crezand si eu ca dvs ca politia ma protejeaza si intervine cand imi sunt incalcate drepturile, m-am prezentat la sectia de politie, unde am expus problema, mi s-a dat o foaie de hartie ca sa scriu ce povestisem inainte, apoi am primit numar de inregistrare si de atunci....nimic. E adevarat, nu m-am prezentat cu avocat si e bine daca dvs o veti face. Dar...trebuie sa intelegeti ca nu suntem in filmele americane ca un politist sa va protejeze zi si noapte pe dvs si fiica dvs. Cel mult vor purta o discutie cu cel care face amenintarile, poate va primi o amenda, lucru care mai mult il va irita. Nu uitati, daca vrea sa va faca rau, o poate face. Sa speram ca e destul de istet sa realizeze ca vatamarea corporala nu mai e o gluma ca un sms trimis la nervi. Nu vreau sa va sperii, dar consider ca daca va puneti toata speranta in ajutorul politiei (sau a oricarei alte autoritati statale), veti avea o mare dezamagire, si e pacat...Prin asta nu zic sa nu apelati la ei (cum poate ati inteles gresit si pe cei care si-au exprimat opinia mai devreme). Faceti tot ce trebuie facut din punct de vedere legal si atentie mare ca orice alta confruntare cu persoana in cauza sa se faca de fata cu martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pt amenintare???cum??? vulpitza_mik vulpitza_mik Buna ziua. va scriu din nou pentru a-mi la muri unele lucruri. De la un timp primesc amenintari de genul \'\'ai grija pe unde mergi ca o patesti\'\' si multe ... (vezi toată discuția)
Amenintare Sandy11 Sandy11 Buna ziua am colaborat cu politia si cu ajutorul meu au inchis 2 traficati de droguri care dupa o luna au iesit. Am primit amenintari de la prietenii acestora ... (vezi toată discuția)
Calomnie anonimus1995 anonimus1995 Buna , ma numesc L.B , am 21 de ani si sunt din salaj. Am o relatie cu o fata de aici de aproximativ un an si 2 luni. Problema este ca tatal fetei se tot leaga ... (vezi toată discuția)