avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere CFR abuziv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere CFR abuziv

Buna seara,
Detin o locuinta fost canton CFR pe care am cumparat-o la randul meu de la o terta persoana. Terenul aferent constructiei este in propietatea CFR,exista un contract de inchiriere pe terenul aferent pentru care vechiul propietar al casei platea chirie 150lei/luna. Eu la cumparare nu am preluat contr. de inchiriere pt. ca mi-s-a parut abuziv.
Acum,CFR imi trimite notificari ca daca nu inchei un contr. de inchiriere va incepe sa foloseasca acest teren aferent.

1. Ar putea CFR folosi terenul cu destinatii care sa ma deranjeze..de ex. vreo forja,atelier samd. ?
2. Casa este dispusa in centrul terenului, as putea sa-i oblig printro hot. de instanta sa-mi dea servitute si spatiu de 2m de jur imprejurul casei ?
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 19:49, 19 Iulie 2015
1. Da, ar putea, doar este proprietatea lor.
2. Da, ar putea sa va dea acest drept de servitute, dar ramane la aprecierea instantei in privinta suprafetei.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare art.27 alin. 2 indice 1 legea 18/1991 actualizata H.LAUREAN H.LAUREAN art27. Propietarii sau mostenitorii acestora care nu s-au inscris in cooperativa agricola de productie, nu au predat sau nu li s-au ... (vezi toată discuția)
Probleme cadastru teren, in realitate am teren mai mic iar pe cadastru figureaza mai mult busuioct busuioct buna ziua, acum 4 ani am cumparat o vila cu teren de 1000 mp intr-un cartier de vile de la o persoana juridica. problema este ca in cadastru figurez cu 1000 ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute gabitzul gabitzul Va salut Am achizitionat 12 ani in urma un teren de 300 mp . Terenul cumparat facea parte dintr-un teren mai mare (format din 4 parcele de cate 300mp ... (vezi toată discuția)