avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicarea autovehicolelor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicarea autovehicolelor

Bună ziua
Am citit că de curând ridicarea autovehicolelor a fost declarată de ICCJ nelegală.
Am chitanța din luna martie a acestui an, unei asemenea sechestrări, in baza hotărârii Consiliului Local al unei primării.
Se poate face contestație in atare situație?
Vă multumesc pentru răspuns
Cel mai recent răspuns: Lylyca , utilizator 20:07, 19 Iulie 2015
Un principiu spune : legea nu se aplica retroactiv.
Mulțumesc pentru răspunsns.
Probabil este vorba de această speță.
Nu am citit mai mult, nu știu ce act normativ a apărut
Da, important este ca nu aveti ce contestatie sa faceti, practic pentru ce ati intrebat, nu va ajuta cu nimic.
Nu este vorba despre o lege şi nici despre un alt act normativ.

Este vorba despre Decizia nr. 9/2015 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Completul competent să judece recursul în interesul legii.
[ link extern ]

O chitanţă nu poate fi contestată. Vi s-au comunicat procesul-verbal de contravenţie şi Dispoziţia de ridicare a autoturismului? Acestea sunt actele care pot fi contestate.
Mulțumesc foarte mult pentru răspunsul competent.
O seară plăcută

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executor nul vasral vasral Se poate ridica pe calea contestatiei la executare, exceptia nulitatii absolute a titlului executor? Precizez ca ICCJ prin decizia nr.6/2015 a stabilit ca ... (vezi toată discuția)
Anulare rovinieta in urma ril iccj ContSters298656 ContSters298656 Buna ziua, Acum ceva timp am fost amendat pt lipsa rovinieta. Recent am primit de la executorul judecatoresc, impreuna cu incheierea de executare silita ... (vezi toată discuția)
Plangere prealabila - procedura contenciosului administrativ Tirlea Andrei Tirlea Andrei Actiunea in anulare a unui act administrativ cu caracter normativ, presupune parcurgerea plangerii prealabile ? O astfel de actiune permite si cereri ... (vezi toată discuția)