avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit ipotecar Prima casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit ipotecar Prima casa

Buna ziua ma numesc TP sunt din jud Iasi si in aprilie 2010 am luat un credit prin programul Prima Casa de la Millennium Bank.Pentru a-mi aproba dosarul mi s-a cerut 240 euro reprezentand 3 rate fara dobanda in caz ca nu am posibilitatea de a achita 3 rate.La inceputul acestui an am ramas restant la banca avand probleme in familie,dar in luna februarie cand m-am dus sa achit la zi ratele restante mi s-a spus ca nu mai pot plati si ca dosarul este trimis la Fondul de Garantare iar de la Fond mi s-a spus ca doar cei de la banca pot cere dosarul inapoi ceea ce nu au vrut.Am facut plangere la ANPC Iasi la care am primit raspuns ca banca a fost amendata pentru incalcarea art. 7lit.c alin.1 dinOGnr.21/1992 si a art. 16 alin.2 din OG nr.21/1992 si sa-mi caut dreptatea in instanta sau la mediere.Pana acum nu am primit nici sesizare nici somatie de plata de la banca sau din alta parte. Momentan sunt plecat in strainatate si nu stiu ce sa fac. As dori un raspuns ce as putea face pentru a putea plati in continuare ratele.Va multumesc anticipat.

Interventie moderator: editare nume
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2015
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
petrutibichi a scris:

La inceputul acestui an am ramas restant la banca avand probleme in familie,dar in luna februarie cand m-am dus sa achit la zi ratele restante mi s-a spus ca nu mai pot plati

Deci in ianuarie ati ramas restant (cate rate neplatite?), iar in februarie banca a trimis dosarul la Fond? Dupa o luna sau cum?
Cu tot cu ianuarie s-au facut 3 luni dupa care banca a dus dosarul la Fond
Dupa 90 de zile banca poate declara creditul scadent anticipat. Asta este.
da,dar inainte de a-mi acorda creditul mi s-a spus ca trebuie sa achit suma de 240 euro reprezentand 3 rate in caz ca nu pot plati.De ce nu au retras din cei 240 euro pentru ratele restanteMa intreb totusi de ce nu am fost anuntat in vreun fel ca dosarul urmeaza a fi trimis pentru executare
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa 2 cody77 cody77 Buna seara, In anul 2010 an contractat un credit Prima Casa cu banca Millennium Bank. Timp de 4 ani nu am avut probleme in a achita rata, dar anul trecut am ... (vezi toată discuția)
Am doua credite la banca, una in lei cealalta in valuta: banca poate schimba in valuta rata achitata in lei pentru a acoperi restanta la creditul in euro ? andain andain Buna ziua, Asa cum am mentionat in titlu, am in acest moment doua credite, unul in lei si unul in valuta. Creditul in euro este contractat in 2008 si este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua-imposibilitate plata rate GabrielCapita GabrielCapita Daca poate cineva sa ma ajute cu o informatie . In anul 2007 am facut un imprumut cu ipoteca apartament la o banca in euro,toate au fost bune pina ianuarie ... (vezi toată discuția)