avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am doua credite la banca, una in lei cealalta in ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am doua credite la banca, una in lei cealalta in valuta: banca poate schimba in valuta rata achitata in lei pentru a acoperi restanta la creditul in euro ?

Buna ziua,

Asa cum am mentionat in titlu, am in acest moment doua credite, unul in lei si unul in valuta. Creditul in euro este contractat in 2008 si este in valoare de 7000 euro (nevoi personale) cu o rata lunara de 110 euro. La creditul in lei mai am de achitat cate 150 ron, pana in luna aprilie a.c.
Problema sta in felul urmator: De anul trecut, respectiv luna noiembrie, am un alt loc de munca, unde salariul net este de aprox. 700 ron. Mentionez ca pana in luna noiembrie a anului trecut mi-am platit ratele la timp si nu am inregistrat penalitati. In luna decembrie a anului trecut, fiind in imposibilitatea de a mai plati creditul in euro, am fost la banca pentru a solicita o reesalonare sau o amanare a creditului in euro pe o perioada determinata. Am adus ca document justificativ copie dupa contractul de munca, inregistrat la ITM. Mi-au spus ca trebuie sa aduc si cartea de munca deoarece, fara aceasta, solicitarea mea nu poate fi solutionata. Cartea mea de munca insa este in acest moment la Casa de Pensii pentru scanat si este mai greu de obtinut. Intre timp dosarul meu a fost trimis la o firma de recuperari creante iar cei de acolo ma someaza sa achit rata in euro argumentand ca pana nu se solutioneaza solicitarea mea, creditul curge in mod firesc. Luna aceasta cand am fost la banca sa platesc rata in lei, casiera mi-a spus ca trebuie sa platesc 156 ron, cu 6 ron mai mult, reprezentand penalizare pentru neplata ratei din luna ianuarie, eu avand dovada platii acesteia cu chitanta. Am sunat la functionarul de la banca (persoana cu care am mentinut dealtfel legatura permanent pentru a afla in ce stadiu se afla solicitarea mea) pentru a ma informa ce s-a intamplat. Aceasta mi-a adus la cunostinta ca suma in lei achitata in luna ianuarie a fost schimbata in euro pentru a acoperi restantele creditului in euro #-o . Nu m-a anuntat nimeni despre acest lucru, iar acum figurez cu restante si la rata in lei. Daca banca va continua sa procedeze astfel este posibil sa nu termin "niciodata" rata in lei ? Este corect cum procedeaza banca ?

Vreau sa merg in audienta la d-na director a sucursalei saptamana viitoare si mi-as dori sa fiu "cu lectia pregatita" pentru discutii, eventual negocieri.

De aceea va rog sa ma ajutati cu o solutie pentru aceasta problema.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 20:21, 20 Februarie 2010
trebuie sa cititi contractul de credit ... deobicei astfel de clauze sunt inserate in contractele de credit si schimbul valutar facut de banca in numele dvs sa fie legal :O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit nevoi personale garantat cu ipoteca antze antze Parintii mei sunt garanti ipotecari la un credit de nevoi personale garantat cu ipoteca incheiat acum 3 ani. Pana in ianuarie 2009 toate ratele au fost ... (vezi toată discuția)
Probleme reesalonare banca nickra nickra Buna ziua tuturor, am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea situatie. Am un contract de credit nevoi personale deschis la o banca pe persoana fizica si am ... (vezi toată discuția)
Credit cesionat de banca altair1977 altair1977 Buna ziua, In octombrie 2006 am incheiat un contract de credit bancar pentru persoane fizice in valoare de 15.000 lei pe o perioada de 10 ani. Conform ... (vezi toată discuția)