avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara,
In urma decesului bunicii, am mostenit un teren cu casa batraneasca.Acest teren si casa au fost castigate de bunica mea in urma unui proces cu fratele ei, care la momentul acela a castigat 1/2 din terenul intreg si o parte din casa care se afla pe cealalta jumatate, cea castigata de bunica mea.Eu vreau sa vand aceasta proprietate si vreau sa stiu ce drept are mostenitorul unchiului meu,atat timp cat casa nu mai este locuibila si chiar ar necesita demolare.
Drepturile raman la fel, chiar daca casa nu mai este locuibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire imobil si vanzarea partilor tibi12 tibi12 Daca bunicii se hotarasc sa imparta imobilul in 2 parti egale si terenul si casa,iar una din parti sa-mi revina mie prin vanzare-cumparare, iar cealalta unuia ... (vezi toată discuția)
Neclaritari mostenire dupa tata Cornel03 Cornel03 Tatal meu si cu fratele lui au o propietate primita mostenire de la parintii lor, bunicii din partea tatalui, formata dintr-o casa si un teren intravilan.Sunt ... (vezi toată discuția)
Testament bunici/succesiune/taxa succesorala/asigurare locuinta ContSters156394 ContSters156394 [b]Speta[/b]: bunicii mei(parintii tatalui) sunt proprietarii casei si ai terenului(curte+gradina)(prin act de v-c). Casa este impartita, prin constructie, in ... (vezi toată discuția)