avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Somatie de plata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Somatie de plata

Buna ziua
am o firma si din cauze probleme financiar nu am putut sa platesc un furnizor care mi-a dat in judecata cu o somatie de plata ,am vrut sa va intreb ce inseamna somatie de plata ,ce trebuie sa fac ,se poate contesta hotararea ? va multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:29, 20 Iulie 2015
Cred ca,va referiti la procedura ordonantei de plata reglementata de Titlu IX art.1014-1025 NCPC.Conform art.1019(3)NCPC"In citatie se va preciza ca debitorul este obligat sa depuna intampinare cu cel putin 3 zile inaintea termenului de judecata, facandu-se mentiunea ca,in cazul nedepunerii intampinarii,instanta fata de imprejurarile cauzei,poate considera aceasta ca o recunoastere a pretentiilor creditorului."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

sentinta irevocabila doar intr-un oras? ContSters94259 ContSters94259 Buna seara Societatea a fost chemata in judecata-fond somatie de plata-la judecatoria din orasul Cluj(de unde este firma creditoare)s-a dat sentinta ca ... (vezi toată discuția)
Cerere in anulare ordonanta plata Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Am o hotarare a unei instante prin care mi s-a admis cererea si obliga debitoarea la plata datoriilor. Debitoarea, desi legal citata, nu s-a ... (vezi toată discuția)
Concluzii scrise - legalitate depunere raluca_dana raluca_dana Buna Ziua, Am o intrebare, pe noua procedura nu se mai depun concluzii scrise? Am primul termen la o ordonanta de plata si am auzit ca nu se mai depun ... (vezi toată discuția)