Am o hotarare a unei instante prin care mi s-a admis cererea si obliga debitoarea la plata datoriilor.
Debitoarea, desi legal citata, nu s-a prezentat, insa dupa primirea hotararii, a depus cerere in anulare, motivand ca somatia de plata pe care i-am trimis-o nu a respectat cerintele legale: am trimits-o prin scrisoare cu confirmare de primire dar fara continut declarat!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: este posibil sa pierd din cauza acestui amanunt? mentionez ca debitoarea nu a contestat niciodata sumele pe care mi le datoreaza (30.000 lei).
Ce pot face in apararea mea?
Multumesc
Fac precizarea ca debitoarea nu a formulat nici intampinare.
Mai mult, am primit si o adresa de la o soc de reorganizare prin care ma anunta sa ma inscriu la masa credala intrucat debitoarea a intrat in insolventa!
Asta inseamna ca nu am sanse sa mai recuperez javascript:void(0);nimic de la ea? ma gandesc ca sunt alti creditori mai mari decat mine....
Multumesc
Conform art.1024(3) NCPC Cererea in anulare"Prin cererea in anulare se poate invoca numai neespectarea cerintelor prevazute in prezentul titlu(titlul IX)pentru emiterea ordonantei de plata,precum si daca,este cazul ,cauze de stingere a obligatiei de ulterioare emiterii ordonantei de plata."Ca atare, intre motivele ce se pot invoca in cererea de anulare nu sunt trecute si nerespectarea preved.art.1015NCPC privind comunicarea somatiei,deci invocati in apararea dvs.cele la care am facut referire.Ar trebui respinsa cererea in anulare.Conform art.1025(1)NCPC -"Ordonanta de plata este executorie,chiar daca este atacata cu cerere in anulare si are autoritate de lucru judecat provizorie pana la solutionarea cererii de anulare."
Somatie de plata
imsag
Buna ziua
am o firma si din cauze probleme financiar nu am putut sa platesc un furnizor care mi-a dat in judecata cu o somatie de plata ,am vrut sa va intreb ... (vezi toată discuția)