avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot fi acuzat de furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot fi acuzat de furt

o persoana cunoscuta vazand ca am bani la mine ma oprestesi imi spune sa ii dau putin 50 lei sa imi arate ceva,ii dau cei 50 lei,iar pesoana ami scrie pe o bucata de foaie seria de la cei 50 lei si spune ca vrea sa ami arate ceva.ami spune ca banii sunt falsi si ami arata,ca trebuie sa aiba o pictograma,etc.eu ma uit si ai spun ca are pictograma.el ami spune ca nu ved bine si ami da banii inpoi. fac cativa metri.iar persoana cunoscuta suna la 112 si spune ca i-am luat banii. daca vine politia si imi gaseste cei 50 lei ,iar baiatul respectiv ii arata ca are seria banilor scrisa pe o foaie ,pot fi acuzat de furt?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:42, 21 Iulie 2015
In opinia mea nu,deoarece nu sunt intrunite toate elementele constitutive la infractiunii de furt.A mai asistat cineva la cele descrise de dvs.?
Daca banii sunt ai dvs. nu poate fi furt.
Ar fi vorba de o inscenare si persoana ar raspunde penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere mariusbt1 mariusbt1 .buna ziua.as dori sa spun ce am mai patit poate ma puteti ajuta cu un sfat: o persoana avea de vanzare un sistem a udio si ma intreaba daca nu vreau sa il ... (vezi toată discuția)
Banii dati mariusbt1 mariusbt1 vand la taraba,vine cineva sa cumpere ceapa de 7 lei.ami da 10 lei ai dau restul si pun banii in buzunar.dupa ce pun banii in buzunar,persoana respectiva ... (vezi toată discuția)
Furt sau abuz de incredere mariusbt1 mariusbt1 o persoana are de vanzare un telefon si ami spune daca nu vreau sa il cumpar.ami spune ca vrea 100 lei pe el si daca vreau telefonul sa merg cu el intr-un ... (vezi toată discuția)