avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Exista REGES?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Exista REGES?

Buna dimineata! Va deranjez c-o intrebare: exista si este sau a fost functonal acest REGES (registru general de evidenta a salariatilor)?
Administratorii de bloc unde-si inregistreaza contractele de munca? (revisal?)
Administratorul, doreste sa faca imprumut bancar (venitul este doar cel realizat din functia de administrator), asociatia poate refuza eliberarea adeverintelor chiar daca in c.i.m. se stipuleaza ca fiind obligatia angajatorului de a elibera la cerere diverse documente care sa ateste calitatea de salariat si venitul realizat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 27 Iulie 2015
Buna ziua! In urma controlului cenzoral dar si a expertului contabil, au reiesit nereguli facute de administrator. Proprietarii asociatiei si comitetul executiv doresc sa renunte, in cel mai scurt timp, la serviciile administratorului actual care are c.i.m.
Asociatia de proprietari nu doreste sa-si asume nici un risc financiar. Administratorul doreste sa faca imprumut bancar.
Cititi mesajul anterior. Am vazut si eu o asemenea adeverinta-formular bancar si cel care o semneaza si elibereaza (presedintele) poate taia cu o liniuta acel DA. Dra la fel de bine poate garanta bancii ca va plati din salariul angajatului ratele doar atat timp cat este in activitate la acel salariat. Daca salariatului i-a incetat CIM, angajatorul nu mai are obligatii fata de banca. Asa ca iar nu vad unde este riscul asociatiei fata de banca.
Va multumim mult pentru toate raspunsurile, ne-au fost de ajutor!
La noi in asociatie exista urmatoarea situatie, pentru care va rog sa ma ajutati.
Ingrijitorul a cerut o adeverinta de venit pentru banca, insa nu i se poate elibera, intrucat nu exista o parola Revisal. A fost presedintele la ITM pentru recuperarea acesteia, raspunzandu-i-se ca aceasta nu se poate elibera, motivul fiind "angajator dublat". A fost redactata o cerere de "dedublare angajator" si raspunsul a fost ca "nici angajatorul, nici Inspectia Muncii nu detin mijloacele tehnice pentru rezolvarea acestei chestiuni. Va recomandam sa depuneti documentele necesare la ghiseu".
Si acum intrebarile:
1. "angajator dublat" = cineva a folosit CUI-ul asociatiei de doua ori? Oare cum o fi fost posibil, tehnic vorbind?
2. ce se poate face mai departe in acest caz? Va merge persoana care face salariile lunar la ghiseu se depuna documentele necesare (asa cum s-a recomandat!) sau sa redactam o alta cerere? sau ...? Acest Revisal tocmai asta face, printre altele: scuteste timp petrecut la cozi, ghiseu...
Adeverinta pentru banca este un formular dat de banca potentialului client la credite ca sa fie completat de angajator, adica de asociatie.
Adeverinta poate fi completata cu salariul pe ultimele 3 luni, salariu brut sau orice forma cere banca in acel formular fara nicio legatura cu registrul Revisal de la ITM.
Nu are nicio legatura, repet.

Banca cere de la angajator (asociatie) dovada unui salariu pe care il are inscris si care i s-a acordat prin contractul de munca. Atat si nimic mai mult.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2015
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Contract dublu in revisal andreeah_y andreeah_y Buna ziua,am si eu o problema.Anul trecut in luna noiembrie am inregistrat gresit un CIM in revisal cu data de 05,desi trebuia cu data de 12.Am facut ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca cozmin_21 cozmin_21 As dori si eu sa stiu daca imi pot vedea cartea de munca online ,si unde anume ar trebui sa ma uit.Multumesc (vezi toată discuția)
Contracte de munca dan61 dan61 Va rog sa mi spuneti care este procedura de a inregistra o asociatie de proprietari la ITM si ANAF pentru contractele de munca si contractul de mandat? ... (vezi toată discuția)