avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Exista REGES?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Exista REGES?

Buna dimineata! Va deranjez c-o intrebare: exista si este sau a fost functonal acest REGES (registru general de evidenta a salariatilor)?
Administratorii de bloc unde-si inregistreaza contractele de munca? (revisal?)
Administratorul, doreste sa faca imprumut bancar (venitul este doar cel realizat din functia de administrator), asociatia poate refuza eliberarea adeverintelor chiar daca in c.i.m. se stipuleaza ca fiind obligatia angajatorului de a elibera la cerere diverse documente care sa ateste calitatea de salariat si venitul realizat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 27 Iulie 2015
elga50

Va intreb daca dvs. ati completat o asemenea adeverinta?
Eu nu vreau sa complic situatiile existente sau regulile pe care orice banca le aplica, insa ingrijitoarea de la noi, cand a vrut sa dovedeasca bancii ca este salariata, ma rog la as. prop. i-a solicitat pe langa acea adeverinta despre care ati spus si dvs. si o copie de pe pagina REGES din care rezulta ca este salariata "cu acte" , stampilata, parafata, semnata de presedinte si administrator - adica, ca sa fiu mai clar, i-a si spus ca: o asemenea adeverinta o poate elibera orice potlogar de administrator in schimbul a o sticla cu vin.... V-ar conveni sa fiti intr-o asemenea situatie?
Ei, poate pentru unii este o joaca de copil sa te duci pe pagina cu contracte din aplicatie, sa o copii, apoi sa o lipesti in Paint, dupa care sa o printezi, insa pentru majoritatea chestiunea nu este asa de simpla.
Din acest motiv m-am gandit ca ar fi fost super ok ca aplicatia sa-mi serveasca un asemenea document printr-o operatiune mult mai simpla si din care sa rezulte si faptul ca este o chestiune oficiala.
Mai mult nu ma pricep sa comentez!
Daca banca mai cere si un print de pe Revisal, nu REGES, inseamna ca acea adeverinta in sine nu are nicio valoare si ar putea sa se rezume, banca, numai la a cere un Raport din Revisal cu privire la salariat sau contract.

In alta ordine de idei, dv., @Adam Grecu, va referiti la un print din Revisalul din baza ITM sau din fisierul care se gaseste pe calculatorul nostru, de la asociatie? Ca in acesta exista diferite Rapoarte pe care le putem lista, fie Raport de salariat, fie de contract etc.
@ ioanac7

1. Nu v-a folosit nimeni CIF-ul asociatiei si nici parola. Singurii care pot dubla angajatoprii sunt chiar ei insasi prin modificarea unor date privind indentitatea lor. De exemplu, fuge contabilul sau nu mai este platit si nu da baza de date a REVISAL - ului, se angajeaza o noua persoana care introduce datele fara sa stie ce s-a introdus inainte completand in minus sau in plus datele acestuia si asa s-a dublat un angajator.

2. Nici ITM-ul si nici angajatorii nu au o solutie tehnica pentru dedublarea angajatorului, in pofida faptului ca in mesajul sters de mine ati fost indrumata gresit ca cei de la ITM va pot folosi parola si solutiona problema dvs.
Ca o paranteza, daca cine poate sa spuna cum un inspector de la ITM poate retine parolele tuturo celor care au solicitat acest lucru , atat timp cat exista un program care le genereaza aleatoriu?

3. De care ITM apartineti ca sa va pot indruma exact cum trebuie sa procedati in acest caz.
@elga50,
Da, este vorba de Revisal, nu de REGES - scuze... Sa stiti ca am mai auzit asemenea intamplari. Unele banci solicita si un print de pe situatia contractului de munca al salariatului, aflat in baza de date de la Inspectia muncii.

In alta ordine de idei, cei de la ITM-ul local, compartimentul informatic poate ajuta un angajator sa-si refaca aproape toate datele pierdute, bulversate, etc. - cum spuneam, mergeti la ITM, trebuie sa completati un document specific situatiilor de acest gen. Ajungeti la compartimentul informatic care va poate indruma exact pe situatia pe care o aveti, desigur in schimbul unei taxe.
Noi am patit ceva asemanator, s-au schimbat persoanele care completau aceste date, din cate stiu au fost probleme si cu calculatorul, s-a reinstalat Win. Am mers la ITM si am urmat pasii de mai sus. Asta a fost la noi...
REVISAL-ul si REGES sunt prescurtari ale aceleasi sintagme : registrul general de evidenta a salariatilor.

Refacerea bazei de date nu are nicio legatura cu dublarea angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract dublu in revisal andreeah_y andreeah_y Buna ziua,am si eu o problema.Anul trecut in luna noiembrie am inregistrat gresit un CIM in revisal cu data de 05,desi trebuia cu data de 12.Am facut ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca cozmin_21 cozmin_21 As dori si eu sa stiu daca imi pot vedea cartea de munca online ,si unde anume ar trebui sa ma uit.Multumesc (vezi toată discuția)
Contracte de munca dan61 dan61 Va rog sa mi spuneti care este procedura de a inregistra o asociatie de proprietari la ITM si ANAF pentru contractele de munca si contractul de mandat? ... (vezi toată discuția)