avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mosteniri-uzucapiune-vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mosteniri-uzucapiune-vanzare

Buna ziua,
In speranta ca ma veti putea ajuta , expun urmartoarea speta:
Tatal meu a decedat in urma cu 35 de ani.
A lasat un testament scris de mana in care spunea ca bunurile( casa parinteasca si terenul ) sa raman celor 4 copii- nu s-a dezbatut succesiunea.
Mama -sotia supravetuitoare, s-a casatorit dupa 4 ani si a locuiesc impreuna cu noul sotul in casa parinteasca.
Intamplator am aflat ca acum 2 ani mama a intentat proces pentru dobandire drept de proprietate asupra casei si a terenului prin uzucapiune. In urma procesului a castigat si a facut contract de vanzare cumparare pe casa si teren.
In atare situatie ce optiuni sunt pentru anulare act de vanzare sau pentru repunerea in dreptul de mostenitori asupra casei si terenului a noastra ,celor 4 copii.
Multumesc.


Cel mai recent răspuns: ticamm , utilizator 14:26, 16 Septembrie 2016
Aveti testamentul in original?Este datat si semnat de tatal dvs?Cumparatorii de buna credinta nu vor pierde bunul dobandit.In caz ca veti anula actul de vanzare-cumparare puteti sa va indreptati impotriva mamei sa va despagubeasca ,daca are proprietati pe numele ei. Complicat.......
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2015
avvalentina, utilizator
Dar oare ati posedat in continuare sub nume de proprietar casa aceea?
Cumparatorii sunt una dintre surorile mele si sotul acesteia.
Testamentul este in original , datat si semnat de catre acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare titlu de proprietate speta complicata ticamm ticamm Buna ziua, In anul 2000 am constuit o casa pe terenul lasat mostenire prin testament olograf de catre tatal meu( decedat in 1972). Pe terenul respectiv mai ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a trăit 15 ani în concubinaj cu o doamnă fără moștenitori, care a decedat. În ce calitate o poate moșteni? Adriss Adriss Buna ziua! Tatal meu in varsta de 74 ani acum, a trait 15 ani in concubinaj cu o d.na singura,fara sot,fara copii.Aceasta imi era ca o a 2a mama.Intre timp ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea in noul cod civil, ma incadrez la 10 ani? korpy korpy Buna ziua. In 2004 am cumparat o casa cu teren cu tot, intabulat cu carte funciara deci totul e in regula. Accesul la casa se face pe un drum comun cu un ... (vezi toată discuția)