avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... OUG 28/30.06.2015 completare la legea 344/2006
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

OUG 28/30.06.2015 completare la legea 344/2006

Buna ziua,
Am si eu o problema legata de OUG 28/30.06.2015. Conform acestei ordonate de urgenta in cazul in care esti angajat la o firma din Romania si esti detasat la munca intr-un stat UE, firma din Romania trebuie sa-ti faca salariul in Romania egal cu minimul salariului din tara unde te detaseaza. Dar cf legii 344/2006 art. 9 indemnizatiile sunt parte componenta a salariului minim. Deci daca eu am in tara un salariu de 1200 RON brut si indemnizatii dupa cum urmeaza: pentru cazare si masa 1500 euro si inca 50 euro pe zi sub forma de diurna, mai este nevoie ca acuma sa-mi faca salariul in tara minim 750 euro cit e in spania si sa-mi scada din acea diurna de 50 de euro diferenta pentru acoperirea dintre 1200 RON si 3400 RON (aproximativ acei 750 euro salariu minim in Spania)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:22, 24 Iulie 2015
1. Diurna nu se scade din salariu. Este un drept aparte de salariu si care este acordata persoanei care este delegata/detasata.

2. Salariul minim aplicabil pentru salariatul detaşat este salariul minim din ţara în care îşi va desfăşura activitatea.
Deci chiar avind acea diurna si acea indemnizatie pentru cazare si masa, eu in Romania trebuie sa am salariul in lei minimul salariului din Spania.
Imi puteti spune care este salariul minim in Spania? Ca intre mine si firma exisa o diferenta de opinii. Ei sustin ca este 757 € , eu ca este 648 €.
Asa cum am mai mentionat, salariul minim aplicabil pentru salariatul detaşat este salariul minim din ţara în care îşi va desfăşura activitatea.

Salariul minim in Spania este de 757 euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e baza legală prin care anaf consideră diurnele externe venituri salariale? madalinap80 madalinap80 Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns . Care e baza legală prin care anaf.ul considera diurnele externe venituri salariale ( indemnizații de ... (vezi toată discuția)
Salariu + diurna carmenliv carmenliv Un angajat roman (conducator auto) are curse in U.E. timp de 2 luni - Spania, Franta, Germania - salariul negociat conform CIM este 975 lei +diurna. Ce ... (vezi toată discuția)
Contabilitate freelancer mariustofu mariustofu Momentan muncesc in Olanda ca inginer electric , contract de munca olandez . Doresc sa deschid in tara un SRL , sa fiu angajat si sa prestez servicii catre ... (vezi toată discuția)