avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto

Buna ziua. In data de 1 mai , am fost implicati intrun accident cu o masina cu numar de Bulgaria. Dupa toate cercatarile s-a stabilit ca vinovat de producerea accidentului in care au fost implicate 3 masini , a fost soferul masinii cu numar de Bulgaria. Firma corespondenta din Romania , ne-a oferit o anumita suma care nu acopera valoarea masinii (s-a stabilit ca dauna totala). Cum putem contesta suma oferita, si ce avem de facut in aceasta situatie ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: G V , Consultant asigurari 15:26, 22 Iulie 2015
Trebuie cerut o reevaluare. Dar niciodata nu o sa primiti suma reala a masini. Eventual numai in instanta, impotriva celui vinovat.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2015
Laszlo Bicsak, Alte profesii
Buna ziua,
Calculul despagubirii se face conform legii. Exista norme care reglementeaza despagubirile (Normele ASF). Dumneavoastra puteti sa solicitati asiguratorului sa va comunice modul de calcul al sumei cuvenite, deoarece aveti acest drept. Si cu siguranta in urma acestui demers veti fi mai lamurita asupra problemei. Cu titlu informativ (daca vreti sa va documentati mai aprofundat va recomand sa studiati normele ASF) se ia in calcul valoarea de piata a autoturismului la data accidentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare dauna in urma unui accident rutier GrdCiprian GrdCiprian In urmă cu căteva luni am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu distrugea autovehiculului meu însă noi am scăpat cu bine. După accident am ... (vezi toată discuția)
Despagubire-accident rutier gluten gluten Buna seara, Pe data de 22.11.2017 am fost implicat intr-un eveniment rutier cu distrugerea masinii mele aproape in totalitate. S-a intocmit PV de catre ... (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale accident rutier ma2001 ma2001 Buna ziua. In luna februarie 2018 am fost implicat intr-un accident rutier, in care o persoana a pierdut controlul volanului si a intrat pe contrasens ... (vezi toată discuția)