avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Despagubire-accident rutier
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Despagubire-accident rutier

Buna seara,
Pe data de 22.11.2017 am fost implicat intr-un eveniment rutier cu distrugerea masinii mele aproape in totalitate.
S-a intocmit PV de catre politie , asiguratorul unde vinovatul avea asigurarea obligatorie a deschis dosar de dauna ( s-a mai facut o reevaluare a pagubei) -dupa lege inteleg ca am de asteptat maxim 90 zile....Satamana tecura am primit o instiintare ca a incadrat autoturismul la PAGUBA TOTALA ECONOMICA.
Masina are numere rosii in decembrie era programata la RAR.
Suma in vederea despagubirii este foarte mica .I-am rugat sa-mi elibereze fisa de calcul sau un document cu modul de calcul sa vad cum au stabilit valoarea de piata .Raspunsul a fost:"Referitor la solicitarea dumneavoastra, va comunicam ca valoarea de piata a vehiculului a fost stabilita in baza art.24, punctul 10 din NORMA A.S.F. nr. 20 / 2017. Aveti mai jos articolul din lege.
"In cazul vehiculelor inmatriculate in alte state sau al celor care nu sunt inmatriculate permanent in Romania, valoarea acestora la data producerii accidentului se stabileste pe baza valorilor de piata din statul in care vehiculul este sau a fost ultima data permanent inmatriculat si in baza documentelor prezentate de catre partea prejudiciata in dovedirea prejudiciului suferit." Cu atat mai mult nu aveau cum sa ajunga la pretul stabilit de ei....
Am solicitat un recalcul.
Ce ma sfatuiti in acest caz.Pot gasi rezolvare la ei ,sa ma adresez Comisiei de supraveghere a asiguratorilor sau sa-i actionez in instanta?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: gluten , utilizator 18:40, 11 Februarie 2018
Puteti incerca si o petitie la ASF, dar fiind in discutie chestiuni de ordin tehnic, cel mai probabil veti anunge in fata instantei de judecata unde se va dispune o expertiza tehnica privind valoarea de despagubire.
Instanta ar putea da castig de cauza pe VMD sau pe repararea prejudiciului in totalitate.
Dat fiind faptul ca si asa s-a intins toata povestea pana in februarie,din noiembrie,ar trebui sa merg in instanta?! Petitie la ASF din cate am inteles nu ma ajuta prea mult!
Cautam o cale cat mai scurta spre rezolvare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoarea vehiculului la data producerii accidentului conform normei 23/2014 emisa de asf andreea125 andreea125 Valoarea vehiculului la data producerii accidentului poate fi estimata in functie de media a 5 vehicule cu aceeasi caracteristici de pe un site de vanzari ... (vezi toată discuția)
Euroins -o noua tzeapa ady88 ady88 Buna ziua! In data de 26.08.16 am fost instiintat ca suma ce-mi va fi acordata ca despagubire este de 2569,87 RON din care 1240 piesele, manopera 654 si ... (vezi toată discuția)
Dosar dauna rca livis livis Sunt din Pitesti si in dimineata zilei de 7.01.2015, conducind autoturismul cu care imi cistig existenta ca PFA, am fost implicat intr-un accident de ... (vezi toată discuția)