avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lasarea unui apartament catre copil in cazul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lasarea unui apartament catre copil in cazul existentei unui sot

Va rog sa_mi spuneti cum poate proceda o mama care doreste sa_i lase unicului ei fiu mostenire un apartament. Mentionez ca respectiva mama are si un sot dar care este despartit in fapt de ea de circa 25 de ani si traieste in strainatate (nu sunt divortati ci doar nu mai convietuiesc impreuna de zeci de ani). In aceste conditii, am inteles ca acest sot ar avea dreptul in cazul unui deces al sotiei la partea sa din rezerva succesorala. Ce se poate face conform legislatiei actuale pentru ca in cazul unui deces al sotiei, sotul sa nu primeasca nimic din apartament ci doar copilul? Mentionez ca apartamentul a fost dobandit de sotie prin mostenire de la parintii ei deci nu este bun comun al sotilor. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:17, 22 Iulie 2015
Contract de vanzare-cumparare.
Poate divorta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj-mostenire elena si ion sunt casatoriti, au doi copii ... Para81 Para81 Concubinaj-mostenire Elena si Ion sunt casatoriti, au doi copii Irina si Paul. Din diferite motive se despart dar nu divorteaza! Ion traieste de cca. 20 de ... (vezi toată discuția)
Mostenire Iustina2 Iustina2 As dori sa ma lamuriti in legatura cu mostenirea pt copil. Sunt o mama divortata cu un copil.Fostul meu sot are un apartament cu doua camere,si pe viitor as ... (vezi toată discuția)
Mostenirea unui bun propriu simioncarmen simioncarmen mama mea are mostenire un apartament, prin titlu de mostenitor, de la bunica. mentionez ca la data decesului bunicii mama era casatorita cu o alta persoana ... (vezi toată discuția)