avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bon fiscal cu minus?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bon fiscal cu minus?

Buna ziua,
Am urmatoarea problema pentru care cer sprijinul dvs.: o clienta a cumparat o bluza pentru care am emis bon fiscal. Dupa 3 ore, s-a intors pentru a-mi returna marfa si a cerut banii pe care i-a dat pe produs. Am incercat sa o convingem sa cumpere altceva la schimb, dar a refuzat amenintandu-ne cu ANAF-ul.I-am dat banii dar casa noastra de marcat nu permite anularea bonului sau introducerea sumei respective cu minus. Am facut un proces verbal si am pus-o pe clienta sa-l semneze dar nu stiu daca asa se procedeaza si cum ma justific in cazul unui control care ma prinde cu aceasta suma in plus? Cum ma inregistrez in contabilitate?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 09:16, 24 Iulie 2015
Hotărârea nr. 479/2003 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale

Art. 37. - (1) În cazul returului de marfă utilizatorul întocmeşte un dosar care va cuprinde:
a) nota de recepţie şi constatare de diferenţe cod 14-3-1A, întocmită în baza bonului fiscal emis anterior pentru marfa respectivă;
b) dispoziţia de plată-încasare către casierie cod 14-4-4;
c) factura sau factura fiscală în roşu, după caz.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc pentru raspuns, dar tot nu inteleg : sa fac NIR pentru o bluza pe care mi-a adus-o clientul inapoi?
Ileana567 a scris:

Multumesc pentru raspuns, dar tot nu inteleg : sa fac NIR pentru o bluza pe care mi-a adus-o clientul inapoi?


Da, ca sa va incarcati gestiunea. In baza DP si a NIR-ului se va anula vanzarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinregistrare marfa vanduta si returnata lungus lungus buna seara cum se poate reintroduce in stoc o marfa vanduta cu bon fiscal,dar pe care un client a adus-o inapoi dupa cateva zile? (vezi toată discuția)
Retur marfa andr3y7 andr3y7 Buna ziua! Am o intrebare care cei avizati: in cazul in care vine clientul cu produsul (altul decat alimentar) la magazin sa il returneze si cere sa i se dea ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal paulpaul paulpaul buna ziua...am nevoie de ajutor...de putin timp tin contabilitatea la un magazin care vinde piese auto de import si m-am confruntat cu o problema...dupa 2 zile ... (vezi toată discuția)