avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintegrarea in conditiile in care ai deja alta slujba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintegrarea in conditiile in care ai deja alta slujba

Buna ziua,

Anul trecut am fost victima unei concedieri care a fost declarata ilegala de TMB.
Astfel, de curand, instanta a anulat decizia de concediere si a dispus "repunerea părţilor în situaţia anterioară emiterii decizie de concediere, anulată, prin reintegrarea în postul şi funcţia anterior deţinută concedierii şi obligare intimatei la plata unei despăgubiri egale cu drepturile salariale majorate indexate, reactualizate şi cu celelalte drepturi de carea ar fi beneficiat salariatul începând cu data desfacerii contractului de muncă şi până la reintegrarea efectivă".

Intre timp, m-am angajat si am un loc de munca la care nu as vrea sa renunt.

Ce implica exact aceasta "reintegrare"?

Trebuie sa demisionez de la actualul loc de munca sau ma pot prezenta la fostul angajator pentru "reintegrare" (pentru a mi se anula decizia de concediere din cartea de munca si a mi se calcula despagubirile complete) si apoi sa-mi dau demisia in aceeasi zi?

E necesar sa anunt actualul angajator de situatie?

Cum considerati ca trebuie sa procedez?


P.S. Am postat un subiect nou pentru ca nu am intalnit inca o astfel de situatie explicata pe forum.
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2009
onelu, utilizator
Cel mai recent răspuns: onelu , utilizator 08:06, 14 Iulie 2009

Va multumesc. Sper sa primesc un raspuns.
Dumneavoastra puteti sa aveti mai multe locuri de munca in acelasi timp. Prin urmare anuntati actualul angajator despre situatia dumneavoastra, dar nu demisionati.
Apoi solicitati vechiului angajator, cel cu care v-ati judecat, sa puna in practica hotararea instantei, adica sa va reintegreze si sa va plateasca drepturile salariale. Dupa reintegrare, a doua zi solicitati desfacerea contractului de munca fie prin acordul partilor, fie prin demisie - in acest caz veti trebui sa efectuati perioada de preaviz.

Va multumesc mult pentru lamurire. :)

Avand in vedere ca fostul angajator are dreptul la recurs, considerati ca solicitarea reintegrarii trebuie sa o fac acum sau sa astept sa vad daca partea adversa face recurs?


A fost comunicata hotararea pronuntata de Tribunal?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
onelu a scris:


Va multumesc mult pentru lamurire. :)

Avand in vedere ca fostul angajator are dreptul la recurs, considerati ca solicitarea reintegrarii trebuie sa o fac acum sau sa astept sa vad daca partea adversa face recurs?





Hotararile date in litigiile de munca in prima instanta (adica ce aveti Dvs.) sunt executorii de drept. Adica puteti cere imediat fostului angajator sa va reangajeze si sa va plateasca salariile pana la data reangajarii. Ii faceti aceasta solicitare in scris, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Atasati la scrisoare hotararea judecatoreasca, legalizata.
Angajatorul are obligatia sa puna hotararea in practica in termen de 15 zile.
A doua zi dupa ce v-ati reangajat, depuneti o cerere de incetare a contractului de munca cu acordul partilor, care intra in vigoare din aceeasi zi. Nu cred ca nu se vor bucura sa scape de Dvs. (pt. a doua oara), asa incat vor semna cu acordul partilor. Demisia ar insemna sa mai munciti 15 zile la fostul angjator ( sau 30, daca aveati functie de conducere).
Oricum, banuiesc ca v-a explicat si avocatul Dvs. despre ce este vorba.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin

Alte discuții în legătură

Calcul salariu pana la reintegrare FLORIN VASILIU FLORIN VASILIU Buna ziua, Am intalnit urmatorul caz : un angajat a castigat in instanta de fond anularea deciziei de concediere, reintegrarea pe functia detinuta anterior ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca primita pe 31 decembrie 2010 sonia54 sonia54 Am primit o hotarare astazi 31 dec, in urma unui proces in care am cerut anularea unei decizii de concediere disciplinara, emisa dupa alta decizie de ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere anulata ionigeo ionigeo Un angajat a carui decizie de concediere a fost anulata de instanta poate fi angajat din nou in aceeasi unitate? Multumesc. (vezi toată discuția)