avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se mai elibereaza carte de munca sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se mai elibereaza carte de munca sau nu?

O persoana student doreste sa se angajeze pe perioada vacantei de vara. Angajatorul i-a spus ca nu se mai elibereaza carti de munca.Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:34, 7 Iulie 2010
Lipsa carnetului de munca nu impiedica angajarea si dovedirea vechimii in munca pe baza de adeverinta. Totusi, inca se mai gasesc carnete de munca ... valabil la Suceava.
freeelis a scris:

Exista tipizate de carnete de munca ... in special, in Bucuresti :)



unde se gasesc carti de munca ?????
Faceti o cerere de eliberare carnete de munca o vizati la ITM si cu cererea respectiva va duceti la Directia de munca si.......(s-a modificat di nou denumirea )
Directia de Munca si Protectie Sociala
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
titiana, utilizator
roman alin a scris:

freeelis a scris:

Exista tipizate de carnete de munca ... in special, in Bucuresti :)



unde se gasesc carti de munca ?????


Carnetele de munca se achizitioneaza de la Directia de Munca ... in Bucuresti aceasta isi are sediul in str.Ion Campineanu nr.20
Asadar...daca eu vreau sa ma angajez acum, Iulie 2010, este nevoie sa mai solicit angajatorului carnet de munca sau este suficienta doar adeverinta de vechime? Am inteles ca prin OUG 148/2008, art. 296, pana la 31 dec 2010 , vechimea in munca se probeaza cu carnetul de munca, iar "vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu poseda carnet de munca, de catre instanta judecatoreasca competenta sa solutioneze conflictele de munca, pe baza inscrisurilor sau a altor probe din care sa rezulte existenta raporturilor de munca".
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Carnet de munca Dinush Dinush Daca nu am carnet de munca, mi se poate elibera o adeverinta de la ITM cu veniturile cumulate? daca imi cumpar un carnet de munca imi poate si trece ... (vezi toată discuția)
Carti de munca gaba gaba Ce se intampla cu cartile de munca incepand cu 01.01.2009? Se va trece la evidenta electronica? Multumesc. (vezi toată discuția)
Carnete munca Bora Irina Bora Irina Modalitate de predare a carnetelor de4 munca titularilor (vezi toată discuția)