avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tamponare comion fara directie, consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tamponare comion fara directie, consecinte

Buna dimineata! am o intrebare daca ma poate ajuta cineva cu un sfat.
In data de 14.07.2015 am inceput munca la o firma de transport pe un camion bascula MAN foarte vechi, in dicursul primei zile de lucru mam cunfruntat cu mai multe defectiuni la camion, cum ar fi ; defectiuni la sistemu de franare, la directie, la pernele de aier, la bucsararaie, intrun cuvant era varza comionu. In prima zi de lucru dupa ameaza am plecat de la Arad pt Tm incarcat cu 50tn de piatra sparta, cu mine mai era un prieten pasager, la intrara pe autostrada A11 km2 mi sa blocat complect directia si am intrat in parapeti din mijlocu autostraz fara sa mai intru in coleziune cu nici o masina fara sa fac victime, am sunat la patroana si dupa scurt timp a venit si un echipaj de politie atunci am declarat adevaru ca am ramas fara directie politia a chematu un mecanic de la ei si a constatat ca intradevar am ramas fara directie, si patroana a venit cu mecanicul firmei si ei contraziceau politia a dispus expertiza tehnica a camionului iar a doua zi patroana a vorbit si a aranjat sa nu mai faca expertiza fizic si nu a facut, a trecut la raport ca camoinu NU are defectiuni tehnice, CA E CULPA UMANA vazant ca are relati la politie si eu trec o perioada mai proasta financiar si pentru recuperarea permisului a doua zi am schimbat declaratia si la indrumarea patroanei ca ea nu are nici o pretentie, in urmatoara zi ma contactat si mia zis sa platesc toate daunele provocate, mentionez ca mi sa facut conract de munca ulterior lichidarea,
acum ma preseaza sa achit daunele provocate.
nu stiu cum sa procedez, Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Va multumesc mult anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:36, 25 Iulie 2015
Responsabilitatea plecarii in cursa a unui vehicul in stare buna de functionare ii apartine coordonatorului/managerului de transport si angajatorului.

Avand in vedere ca ati avut in masina un martor puteti pune presiune pe patroana informand-o ca in cazul in care nu renunta la solicitarea de a plati daunele veti depune plingere penala impotriva angajatorului pentru trimiterea in cursa cu un vehicul defect care v-a pus viata in pericol.

Chiar daca poate "suna" aiurea acuzatia, ii atrageti atentia patroanei ca procurorul va fi obligat sa desfasoare cercetari in urma carora se va constata ca politia indicase efectuarea unei expertize tehnice la care s-a renuntat, ca vor fi chemati la audieri inclusiv managerul de transport si politistii care au facut cercetarea la fata locului, ca veti solicita efectuarea unei expertize tehnice in urma careia se va constata ca vehiculul era varza din punct de vedere tehnic. ii spuneti ca se vor efectua cercetari cu privire la uzura casetei de directie, bara de directie, pivoti, cauciucuri, discuri de frana, cardan, etc., etc.

Daca va sustineti cum trebuie punctul de vedere in fata patroanei si ii prezentati ferm actiunile pe care le veti intreprinde este posibil sa isi dea seama ca si cu pile in politie nu va ascunde defectele camionului.

Gasiti mai jos atributiile managerului de transport si informati-l si pe acesta ca va merge pe la parchet sa dea cu subsemnatul cu privire la starea tehnica a vehiculelor care pleaca in cursa, in mod sigur au ceva bube cu repararea camioanelor, piesele sunt scumpe si nu fac reparatiile la timp.

FISA DE POST COORDONATOR TRANSPORT
11. Responsabilitati si sarcini:
- Coordoneaza si supravegheza activitatea conducatorilor auto;
- Urmareste modul de intretinere si exploatare a masinilor, starea tehnica si de curatenie;
- Stabileste necesarul de piese de schimb si consumabile auto;

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!ce pot face in cazul in care sunt o firma de transport ... Isa Radu Isa Radu buna ziua!ce pot face in cazul in care sunt o firma de transport marfa ..mi s a defectat camionul in Franta..am chemat un service mobile..care mi a cerut 5000 ... (vezi toată discuția)
Nulitate contract vânzare-cumpărare auto Luiza Cio Luiza Cio Bună seara! Am o problema. Am achiziționat un bmw seria 3 2007 la un preț acceptabil pentru o mașină care trebuia să fie fără probleme! După ... (vezi toată discuția)
Contestatie la proces verbal al politiei pentru confiscarea masinii! cezara2005 cezara2005 Buna ziua,va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat cum sa procedez in urmatoarea problema: in urma cu o saptamana fratele meu a fost oprit de un agent de ... (vezi toată discuția)