Buna ziua!In data de 10.07.2015,am avut ghinionu sa ma aflu pe DN1,in momentul cand un sofer inconstient a vrut sa intoarca un microbuz pe linie dubla continua,neasiguranduse si intrand in coliziune cu mine.Autoturismul meu a fost declarat dauna totala,iar eu am fost internat 7 zile in spital,cu multiple hematomuri,plaga contuza interdigitala spatiul I mana dreapta suturata si pansata,fractura gat metacarp V cu deplasare la mana dreapta,atela gipsata 21 de zile la mana dreapta,plaga contuza delabranta pe dorsul mainii stangi suturata si pansata si la 2-3 zile trebuie sa schimb pansamentele...escoriatii ale ambelor maini.La mana dreapta e nevoie de operatie pt a se fixa fractura cu o tija :sorry: ,da din cauza hematomului de la mana momentan s-a renuntat la operatie.De la IML mi-sa emis un certificat din care reiese ca am nevoie de 25-30 de zile de ingrijiri medicale,in absenta complicatiilor!Asadar o perioada de timp nu o sa pot sa-mi folosesc mainile,in special mana dreapta,iar meseria mea de baza,pe care o si practict este de ospatar.As vrea sa stiu si eu cam ce suma as putea sa cer ca si daune morale si materiale?Va multumesc.
puteti cere toate costurile pe care le-ati suportat cu spitalizarea, inclusiv pentru operatia viitoare, daca este cert ca acea operatie va trebui facuta in viitor.
De asemenea, daca nu puteti sa va exercitati profesia din cauza leziunilor pe care le aveti momentan, puteti solicita si sumele pe care le-ati fi incasat in mod normal din exercitarea profesiei, cat si daune pentru prejudiciile morale suferite.
Buna ziua,
nimeni nu va poate spune o suma la care aveti dreptul ca despagubire. Este o situatie complexa si trebuie analizat foarte bine cazul. Despagubiri se pot obtine pentru toate aspectele.
Pe partea de vatamari corporale : 400 lei /zi ingrijiri medicale(din CML) + inca atat pt daune morale - imposibilitatea exercitarii meseriei la fel ca imainte de producerea accidentului .In plus nimanui nu-i place sa fie servit sontac ,sontac ... se prea poate sa va pierdeti locul de munca si sa fiti nevoit sa va recalificati in alta meserie .Cel putin un an,doi pana va restabiliti starea de sanatate (adica si dexteritatea/mobilitatea) de dinaintea producerii accidentului .Durerile si limitarea mobilitatii (plus atentile date doctorilor ...) ,drumuri,stres trebuie avute in vedere .
Firmele de asigurari nu acorda pt vatamari corporale fara proces , daunele (dauna totala in cazul de fata) se acorda in urma unui calcul avantajos(pt ei!) astfel: valorea de nou a autovehiculului(din catalogul lor) - uzura(ani vechime si gradul de intretinere) ; daca se recupereaza epava intervine si -25% din valoarea rezultata .