mpetrus a scris:
Stimate Doamne si stimati Domni,
Ca economist, trebuie sa nu fiu de acord cu plata de SPORURI exagerate pentru judecatori, si ca de altfel pentru
nimeni (...)
La sesizarea presei (care apropo, este a 4-a putere in stat si care sufera reduceri substantiale de SALARII in acest moment fiind incadrati in sfera particulara nu in cea bugetara) aceasta situatie se pare ca s-a adus la normal. (...)
In strainatate judecatorii primesc SALARIU mare deoarece sint pregatiti si sint cinstiti si obiectivi. Nu primesc sporuri. (...)
Salariul este una, sporurile sint alta. Pentru munca in subteran, inteleg sa se aplice sporuri. Pentru munca unui judecator (care oricum este in proportie de 85 la suta este facuta de catre grefier) pentru ce sa se acorde sporuri disproportionate ? (...)
Ce nu inteleg judecatorii, asa cum de altfel nu intelege nimeni din intreg sistemul juridic, este ca ei sint platiti din taxele si impozitele platite de oamenii de rind, de contribuabili.
Si draga u.b.i.k., in mod foarte convenient ai uitat de un mic amanunt. (...)
Asa este in sectorul privat. Muncesti, produci, faci profit, te bucuri de el. Dar intii muncesti pe spetite. Or ei, dragutii de ei, uita ca munca vine inainte de fructul muncii. Ei vor doar fructul, munca e pentru grefieri...
Va rog sa ma sfisiati, dar inainte de a raspunde (visceral), considerati argumentele.
mpetrusi
Stimate domn,
Care argumente? Post-ul dvs. m-a facut sa rad in hohote! Nu inteleg la ce as putea raspunde "visceral". Cu atat mai putin inteleg dorinta dvs. de a fi "sfasiat".
Am extras cateva fraze din post-ul dvs., asa, de dragul... discutiei.
Am inteles ca sunteti economist. Cu atat mai mult trebuia sa cunoasteti prevederile Constitutiei Romaniei, prevederi la care fac eu referire. Era suficient sa cititi art. 1 ca sa aflati ca, in Romania, nu exista decat trei puteri, legislativa, executiva si judecatoreasca. Nu patru, nu doua! De altfel, cam asa sta treaba in orice democratie constitutionala, ca tot suntem in forumul "cultura generala".
Faptul ca raportati munca fizica la cea intelectuala arata, in primul rand, cat de mult va respectati pe dvs., ca profesionist. Fara comentarii!
Din sistemul juridic fac si eu parte si va spun un singur lucru: exista oameni a caror munca nu va putea fi platita vreodata de dvs., contribuabil. Ma refer, evident, la calitatea acesteia.
In final, trebuie sa va felicit pentru ca, in mod "convenient" (in ce dictionar ati gasit cuvantul?), nu v-ati adresat si mie folosind apelativul "draga".
Reiau ceea ce am mai spus: nu avem o baza de discutie si traim intr-o tara in care unii fac ce vor, unii fac ce pot iar altii incearca sa faca ce trebuie.
Consilier juridic,
Gabriela Pintea