As vrea sa stiu daca se poate incheia un contract de vanzare-cumparare, vanzatori fiind in numar de 7 daca macar unul este inapt mintal.
Se intentioneaza vanzarea unui teren detinut la comun de catre cei 7 vanzatori, un teren peste care nu s-a dezbatut inca succesiunea dupa moartea tatalui acestora.
Ma intereseaza daca se poate incheia contractul de vanzare-cumparare in cazul unul dintre vanzatori nu este in toate facultatile mintale, adica nu stie cati ani are, ori in ce zi din saptamana este si nici sa semneze nu mai e capabil, lucruri elementare. As putea sa dovedesc cumva acest fapt, inregistrare video/audio cu momente de nebunie ale partii incapabile din punct de vedere mintal incat sa pot impiedica instrainarea acestui imobil comun pana la o dezbatere a succesiunii? As dori daca se poate, articolele de lege care mi-ar fi de ajutor pentru a impiedica vanzarea. Mentionez ca vanzatorul incapabil mintal pentru a putea vinde a fost diagnosticat cu ceva vreme in urma cu Arteroscleroza, maladie ce poate afecta orice organ, deci si creierul, reducand capacitatile mintale ale bolnavului.
Atata timp cat nu sunteti mostenitor nu stiu cat succes veti avea avand in vedere ca proprietarul este in viata (bunicul) iar acesta nu este obligat de lege sa lase mostenire.
Contactati un notar sau un avocat pentru a va clarifica ce drepturi aveti in calitate de nepot si ce puteti face pentru a impiedica in vreun fel instrainarea terenului bunicului.
Daca fratii bunicului au roluri deschise la primarie de peste 30 de ani de catre tatal lor (strabunicul) iar acestia si-au platit impozitul pe teren atunci poate interveni uzucapiunea si nu cred ca se mai poate face o noua impartire prin succesiune chiar daca impartirea nu a fost facuta in mod echitabil.
Buna ziua .
In termeni de drept civil, aceste persoane, nu au discernamantul necesar , sau capacitate de exercitiu, pentru acestia numindu-se tutori sau curatori, dar acest fapt trebuie constatat pe cale judecatoreasca, in baza unei expertize psihiatrice, si nu pur si simplu, sa se constate din comportamentul acestora.
Cu stima,
Marius Bote .
Succesiune
codin12
Avem de facut succesiune dupa tata sintem 2 frati si am avut surpriza sa aflam ca terenul pe care a construit tata casa si a platit impozite la primarie in ... (vezi toată discuția)