avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori

Buna seara,
Inca nu am depus actele de divort, urmeaza saptamana care vine. Intre timp copii sunt cu sotia, la tatal ei.
Copii sunt minori, am fost activ in cresterea lor; problema este ca de 4 zile nu mai raspunde la telefon, la sms si nu i-am mai vazut. I-am cautat la resedinta de acum, nu sunt la locul de joaca; din vecini (traim in acelasi oras) stiu ca sunt ok copii.
Insa vreau sa ii vad, sa ii iau acasa la mine (domiciliul lor in primii 2.5 ani). Am inteles de ord. pres., dar este vacanta judecatoreasca, cum se procedeaza acum la urgenta?
Multumesc anticipat.
Buna ziua. Incercati sa-i transmiteti altfel sotiei ca doriti sa vedeti copiii: vorbiti cu tatal ei, alte rude, cu prieteni, colegi de serviciu, dati-i un mail, lasati o hartie in casuta postala, etc. Cat de tensionata este relatia dintre dvs si sotie?
din pacate, este destul de tensionata. Nu raspunde la telefon, nu raspunde la mesaje. A luat copii din oras pentru cateva zile, eu nu i-am mai vazut de 4 zile. Astazi am angajat un avocat, imi pare rau ca nu se poate rezolva amiabil. In acelasi timp nu se poate sa nu ii vad, sa nu avem custodie comuna.

Nu mi se pare o atitudine ok din partea ei, am si mesaje care confirma ca pur si simplu nu vrea sa ii vad. Eu cum pot reclama acest aspect? Are consecinte?
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2015
edi0220, utilizator
Relatia unui parinte cu copilul depinde de relatia dintre el si celalalt parinte. Parerea mea este ca trebuie intai sa incercati rezolvarea situatiei dintre dvs si sotie si sa scoateti copiii din ecuatie. Instanta va acorda custodia comuna daca nu exista motive pentru custodia exclusiva. Cum credeti ca se va desfasura relatia dintre dvs si mama copiilor pe viitor (pentru ca veti fi in continuare in relatie cu ea) avand in vedere situatia de azi?
De ce nu anuntati la politie disparitia copiilor? De unde stiti ca ii ascunde fosta, pot lafel de bine sa fie rapiti? Din punct de vedere legal aveti tot dreptul sa anuntati disparitia copiilor si a fostei sotii.
Daca este gasita de politie va trebui sa explice de ce a procedat asa,dat fiind faptul ca nu este legal si ca trebuie sa va informeze despre copii.
Multumesc si sunt de acord cu dvs. Insa in afara de a o contacta si de a incerca sa obtin o solutie din partea ei, cum mai pot proceda? in afara de legal.

Ea profita si foloseste copii stiind ca ii iubesc si ca nu doresc sa le fac rau, in acelasi timp exista cadru legal sau precedent sa pot impiedica o atitudine care afecteaza copii prin privarea de drepturi si cu celalalt parinte?

Alte discuții în legătură

Incredintare minori - caz special sictiran sictiran Buna seara, Am divortat acum 3 luni cu 2 copii minori, care pentru o mai rapida desfasurare in cererea de divort am cerut incredintarea lor catre mama. ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori tatalui mih7915 mih7915 Sunt casatorit cu 2 copii, unul peste 10 ani, iar celalalt sub 10 ani. Ce sanse as avea sa castig incredintarea minorilor in calitate de tata tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Divort si soacra irisg irisg Sunt in plin divort cu sotul meu si avem doi copii minori. Pana ce nu am intenat divort sotului totul a fost ok intre copii si mine. Soacra fiind cea care avea ... (vezi toată discuția)