avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori

Buna seara,
Inca nu am depus actele de divort, urmeaza saptamana care vine. Intre timp copii sunt cu sotia, la tatal ei.
Copii sunt minori, am fost activ in cresterea lor; problema este ca de 4 zile nu mai raspunde la telefon, la sms si nu i-am mai vazut. I-am cautat la resedinta de acum, nu sunt la locul de joaca; din vecini (traim in acelasi oras) stiu ca sunt ok copii.
Insa vreau sa ii vad, sa ii iau acasa la mine (domiciliul lor in primii 2.5 ani). Am inteles de ord. pres., dar este vacanta judecatoreasca, cum se procedeaza acum la urgenta?
Multumesc anticipat.
Sunt de aceeasi parere. In cazul in care considerati amenintarea serioasa si e vorba chiar de un cadrul militar, faceti deja plangere.
pentru mediere nu o sunati dvs, o cauta mediatorul
medierea nu este pentru cand oamenii pot purta un dialog, este pentru cand oamenii nu pot purta un dialog
Regret, insa mi se pare ca plangerea pentru amenintare va fi neintemeiata si va puteti trezi cu vreo plangere din partea lor, ulterior, pe denunt calomnios.
Mi se pare astfel pentru ca in primul rand nu tremurati de frica si pentru ca aveti sustineri oarecum contradictorii referitoare la starea de teama creata sau nu.
Raportat la relatia cu copiii dv., ea se va inrautati, vazand ca veti acuza colocatari de-ai lor si rude de chestiuni penale.
Notificarea acelor rude este o idee buna. dar, pentru toate argumentele de mai sus, cred ca sfatul avocatului nu e unul stralucit. Totusi, inca odata, nu cunosc detalii importante, asa incat ma pot insela amarnic.
Reactia potrivita era... sa insfacati copiii si sa-i duceti de-acolo. Pare ca pe acea inregistrare tot apar chestiuni favorabile mamei. Este foarte demn sa stii sa nu raspunzi la acuzatii si amenintari si este foarte demn sa iti protejezi copiii.
Inca odata, incercati sa vedeti interesul copiilor...

Daca doriti alte pareri juridice fata de cea a avopcatului pe care il aveti, veniti cu detalii, ca nu prea avem cu ce lucra aici. Nu va axati numai pe cum sa combateti cele aratate de noi, incercati si sa raspundeti la intrebari, caci pentru sfaturi ziceati ca ati intrat aici. Nu le pierdeti din vedere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minori - caz special sictiran sictiran Buna seara, Am divortat acum 3 luni cu 2 copii minori, care pentru o mai rapida desfasurare in cererea de divort am cerut incredintarea lor catre mama. ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori tatalui mih7915 mih7915 Sunt casatorit cu 2 copii, unul peste 10 ani, iar celalalt sub 10 ani. Ce sanse as avea sa castig incredintarea minorilor in calitate de tata tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Divort si soacra irisg irisg Sunt in plin divort cu sotul meu si avem doi copii minori. Pana ce nu am intenat divort sotului totul a fost ok intre copii si mine. Soacra fiind cea care avea ... (vezi toată discuția)