avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori

Buna seara,
Inca nu am depus actele de divort, urmeaza saptamana care vine. Intre timp copii sunt cu sotia, la tatal ei.
Copii sunt minori, am fost activ in cresterea lor; problema este ca de 4 zile nu mai raspunde la telefon, la sms si nu i-am mai vazut. I-am cautat la resedinta de acum, nu sunt la locul de joaca; din vecini (traim in acelasi oras) stiu ca sunt ok copii.
Insa vreau sa ii vad, sa ii iau acasa la mine (domiciliul lor in primii 2.5 ani). Am inteles de ord. pres., dar este vacanta judecatoreasca, cum se procedeaza acum la urgenta?
Multumesc anticipat.
edi0220 a scris:

da, aveti dreptate. Totusi nu exista o limita? Ce trebuia sa fac, sa ma las jignit si sa plec? Asta ce mesaj transmitea? Nu cumva asigura perpetuarea unei astfel de abordari, repet si sustin ca nu am provocat pe nimeni.

Ipotetic, sa zicem ca sunteti impreuna cu copii pe strada, treceti pe langa o banda de "pusi pe rele", dotati cu diverse arme albe, care va striga niste invective.
Ce faceti?
a) Intrati in disputa cu ei pentru a nu asigura perpertuarea unei astfel de abordari
b) va asigurati ca ai dvs copii sunt in siguranta

Stiu ca exemplul este exagerat, dar situatia este identica. Cu exceptia faptului ca in cazul dvs ati provocat disputa facand respectiva comunicare.
Eu am incercat sa il aplanez, "acea" comunicare a fost facuta doar sotiei. Ea a simtit nevoia sa escaldeze.
Nu imi vine totusi sa cred...

Luand exemplele dvs. inseamna ca nu ai voie sa fi demn niciodata? totusi nu cred ca o amenintare clara care nu a fost provocata poate fi vina mea. Eu ziceam doar sa vorbim in particular, greseala se pare a fost ca nu am fugit??? Copii ii luase mama si eu am ramas doar cu agresorii acolo.

Eu sunt de acord cu interesul suprem al copiilor, dar daca incercand sa petreci timp cu ei esti refuzat de altcineva in afara de parinte si jignit de fata cu ei, care era abordarea corecta?

Nu mai ziceti de mediere si comun acord, am incercat prin toate modurile posibile..nu vrea! mi-a zis clar sa nu o mai sun si sa ne vedem la proces...
Este cel mai bine sa va vedeti direct in instanta atunci.
Amenintarea nu a fost vina dumneavoastra clar,dar tocmai pentru ca acum stiti 100% cu ce persoane aveti de-a face, e bine sa va puneti dumneavoastra si copii la adapost si sa evitati chiar cu pretul mandriei putin terfelite sa ii mai expuneti pe cei mici la asa ceva.
Avocatul dumneavoastra ce va sfatuieste?
Nu vreau sa actionez la nervi, prima data o sa incerc cu o atentionare din partea avocatului catre agresor. Sfatul sau a fost plangere penala. Nu vreau sa mai supun copii la astfel de scene, daca se mai intampla odata merg all the way.
Plangere la politie, la armata (locul de munca)....

Eu inteleg punctul dvs de vedere, dar protectia copiilor nu cred ca solutia este doar de la mine.

Va multumesc inca odata.
Evident ca solutia nu este doar la dumneavoastra :)
Insa noi aici putem sa va sfatuim doar pe dumneavoastra si ce sa faceti pentru a va fi mai bine.
Nu avem toate datele, nu am auzit inregistrarea, nu cunoastem toate circumstantele, facem ce putem mai bine cu putinul de informatie pe care il avem.

Daca avocatul v-a sfatuit asa e posibil sa stie el de ce. Mai ales ca banuiesc ca el a ascultat totul.
Puteti face plangere la politie pentru amenintare.

Alte discuții în legătură

Incredintare minori - caz special sictiran sictiran Buna seara, Am divortat acum 3 luni cu 2 copii minori, care pentru o mai rapida desfasurare in cererea de divort am cerut incredintarea lor catre mama. ... (vezi toată discuția)
Divort si soacra irisg irisg Sunt in plin divort cu sotul meu si avem doi copii minori. Pana ce nu am intenat divort sotului totul a fost ok intre copii si mine. Soacra fiind cea care avea ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori tatalui mih7915 mih7915 Sunt casatorit cu 2 copii, unul peste 10 ani, iar celalalt sub 10 ani. Ce sanse as avea sa castig incredintarea minorilor in calitate de tata tinand cont de ... (vezi toată discuția)