Astazi s-a produs un eveniment rutier, in care eu am intrat usor in cel din fata mea (pentru a a franat prea brusc si nu l-am mai putut evita), iar cel din spatele meu a intrat in mine. Din cate inteleg, eu ii dau RCA-ul celui din fata mea (se considera ca nu am pastrat distanta fata de vehicul), iar cel din spate, la randul lui, imi da mie RCA-ul lui, astfel incat eu imi repar bara spate avariata din polita lui, iar bara fata + radiatorul meu, din banii mei...
Intrebarea este: daca masina nu a mai putut fi deplasata pe roti (i-a curs antigelul, se fisurase radiatorul), si a fost necesara o platforma pentru a o deplasa, costurile transportului sunt suportate de polita RCA? Agentul de la fata locului mi-a spus sa pastrez orice chitanta, bon, pentru a putea face ulterior dovada ca masina intr-adevar nu a mai putut fi deplasata pe roti, si a fost necesar transportul pe platforma. Adica, ce vreau eu sa aflu este daca costurile transportului masinii inapoi, pot fi acoperite de polita RCA, daca anexez dovada platii la dosarul de daune.
Costurile cu deplasarea masinii pe platforma se despagubesc numai daca a fost efectuata deplasarea pana la cel mai apropiat punct de constatare al asiguratorului.
Buna ziua,
Masina dumneavoastra a devenit nedeplasabila in urma tamponarii cu autoturismul din fata, din culpa dumneavoastra. Reparatiile de care beneficiati dumneavoastra sunt pe polita RCA a celui care v-a lovit in spate. Achitarea contravalorii transportului pe platform va revine dumneavoastra. Daca aveti asigurare CASCO beneficiati de despagubire si pentru transport, altfel nu.