avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vreau sa demisionez
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vreau sa demisionez

Buna ziua.
Lucrez la un supermarket,si toate colegele mele care au demisionat,au fost tinute in jur de o luna pana sa le dea toate actele,la cat dupa ce imi dau demisia sunt obligati sa imi dea toate actele,si sa eliberez cartea de munca de la ITM.
Mentionez ca vreau sa demisionez,si nu vreau sa stau degeaba,pentru ca mi-am gasit in alta parte de munca,si vreau sa primesc actele cat mai repede,mutumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:26, 9 Iulie 2009
Trebuie să vedeţi contractul de muncă pe care vi l-a încheiat societatea.Depuneţi cerere de demisie pentru a anunţa angajatorul despre intenţiile dumneavoastră.
ca sa scurtati timpul puteti incerca incheierea contractului de munca cu acordul partilor in conformitate cu prevederile art. 55 lit. b din CM, dar tinand seama ca au mai demisionat colegele dvs. este posibil sa nu va accepte si sa trebuiasca sa va dati demisia si sa efectuati preavizul prevazut in contractul individual de munca (de regula 15 zile).
In cazul demisiei va pot obliga la un preaviz de 15 zile calendaristice.

Dupa data incetarii contractului va pteti angaja chiar a doua zi la alta firma, unde veti da o declaratie privind existenta cartii de munca la firma x pentru inregistrarile de lichidfare si mentionati ca o veti aduce dupa data data primirii.

Cu aceasta declaratie noul angajator va putea inregistra conrcatul dvs de munca fara nicio problema.
Cererea de demisie poate fi acceptata de angajator cu sau fara preaviz. Daca angajatorul tine la preaviz, acesta este de maximum 15 zile calendaristice (daca nu cumva detineti post de conducere). Dupa aceasta data, angajatorul este obligat sa va dea toate actele de lichidare, iar Dvs. va puteti angaja la o alta firma.:P
Bibike a scris:

Cererea de demisie poate fi acceptata de angajator cu sau fara preaviz. Daca angajatorul tine la preaviz, acesta este de maximum 15 zile calendaristice (daca nu cumva detineti post de conducere).

Demisia a fost si este un act unilateral de vointa al angajatului. Demisia nu trebuie motivata si se comunica angajatorului, in scris.

Opinia angajatorului in privinta actului de demisie este complet irelevanta; el nu are, legal, posibilitatea sa accepte sau nu demisia, ia act de ea si atat.

Potrivit art. 79 , alin. (4) Codul muncii, termenul de preaviz este convenit de parti in CIM sau in CCM, in cazul de fata neputand fi mai mare de 15 zile.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere demisie...nelamuriri Ideea este : trebuie sa plec din aceasta firma. Am scris demisia. A vazut-o patroana...apoi s-a exprimat in felul urmator: inseamana ca de aici o sa pleci cu ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie gay@ gay@ Buna ziua As dori sa plec de la firma in care lucrez , prin depunerea demisiei. Si as vrea sa nu respect partea din contract care spune ca trebuie sa stau ... (vezi toată discuția)
Cum pot fii concediata? mary22 mary22 Daca s-a schimbat conducerea firmei la la care lucrez,si eu nu sunt de acord cu noua fisa a postului, ce consecinte suport daca nu o semnez? (vezi toată discuția)