avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mosteniri

Buna ziua! Proprietari imobiliari decedati cu 2 copii din care unul este decedat si are 2 copii.Deci mostenirea apartine unui copil si la 2 nepoti.Care sunt drepturile legale de mostenire ale nepotilor si pe ce cai pot intra in drepturi in cazul in care amiabil nu a fost posibil?Va doresc succes!
Cel mai recent răspuns: Ppeugen , utilizator 12:29, 27 Iulie 2015
Un copil al defunctilor mosteneste jumatate, iar cei doi nepoti jumatatea cealalta. Daca nu se inteleg sa se prezinte la notar, se realizeaza dezbatarea succesiunii in instanta.
Regret , am omis un amanunt important--Primul descendent , nu domiciliaza in imobilul in cauza dar il foloseste in anumite scopuri.Partea de mostenire a nepotilor sustine ca nu are cum sa le-o plateasca din lipsa de bani si nici nu este de acord cu vanzarea imobilului.Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat ii revine nepotului si cat fiicei supravietuitoare luminitacoman luminitacoman Subiect: Nora isi mosteneste socrii ? Buna seara. Nora isi mosteneste socrul? Sau transmiterea mostenirii se face pe linie descendenta? Bunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Succesiunea după frate Cristian Racaceanu Cristian Racaceanu Dacă fratele tatei a decedat iar defunctul nu a avut descendenți și nici părinți în viața sau soție fiind divorțat ,ce drept la moștenire are tata ... (vezi toată discuția)
Succesiunea - vanzarea unui teren aflat in indiviziune adriana_25 adriana_25 Un teren ce apartinea bunicului meu si actualei lui sotii, bun comun, a fost vandut de aceasta fara a fi deschisa vreo succesiune si fara stirea celor 4 ... (vezi toată discuția)