avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare silita imobil cu drept de abitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare silita imobil cu drept de abitatie

Buna ziua
As avea 2 intrebari:
- sunt copropietar impreuna cu bunica al unui apartament.Ea si-a instrainat partea printr-un contract de intretinere.Nu era normal si legal sa fiu anuntata de catre notar in momentul cand s-au realizat actele intre bunica si terta persoana mai ales ca are drept de abitatie?
- Ne-am judecat timp de 5 ani pentru iesirea din indiviziune,am castigat si in momentul de fata apartamentul se va executa silit.Am inteles ca trebuie bunica sa primeasca o sulta pt dreptul de abitatie? Din suma totala cu care se vinde apartamentul sau doar din partea tertei persoan?.Pentru ca nu vad de ce as plati eu pentru sulta atata timp cat nu am stiut de acest contract de intretinere
Multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:34, 28 Iulie 2015
Nu scrie in hotarare ce sulta si cui? Coproprietarul ar trebui sa o despagubeasca, nu dv., insa depinde de hotarare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa vand un apartament, sunt propietara lui impreuna cu mama mea, care nu vrea sa-l vanda. medeeas medeeas VA rog fumos sa-mi spuneti ce drepturi legale am in cazul in care doresc sa vand un apartament cand eu si mama suntem pe actul de proprietate si ea nu vrea ... (vezi toată discuția)
Va rog, un sfat! crixtina crixtina Problema in mare sta cam asa: Un apartament cu 2 proprietari ( bunica 63 %, nepotul 37%). Bunica isi vinde partea unei terte persoane, fara acordul sau ... (vezi toată discuția)
Lntrebare succesiune iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune buna ziua, - bunica mea necasatorita a decedat si tatal meu (fiu unic) a devenit mostenitor unic al apartamentului bunicii; - tatal meu a decedat, cine ... (vezi toată discuția)