avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrebare nepusa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intrebare nepusa

La atata saracie, cum putem sa-i oprim pe unii presedinti, administratori de asociatii sa nu bage mana, uneori pana la cot, in banii asociatiei (buzunarul locatarilor)? Mai ales ca Legea 230/2007 este un simulacru de lege, iar cei care trimit amaratii pacaliti la serviciul bla-bla din primarie nu ne dau si exemple de cazuri REZOLVATE de serviciul de trista pomenire...Astept sa imi cer scuze!!!
Numai doua exemple:
1.Oare o lege care nu prevede sanctiuni nu invita la abuzuri?
2.Culmea insa, este art 26 care STATUEAZA obligativitatea/sau posibilitatea incalcarii legii daca nu este atacata in justitie in timp de 45 de zile. A se citi bine si atent! Daca o hotarare a adunarii generale este (subliniez) CONTRARA LEGII...poate dainui la nesfarsit! Este o gafa colosala, pe care Curtea Constitutionala a dres-o putin, in 2010 (penibil!). Abia in noua lege aceasta stupizenie va fi rezolvata. Deci, dragi presedinti, administratori, daca in 45 de zile nu a inregistrat nimeni o actiune, puteti incalca legea fara nici o problema, pana la sfarsitul veacurilor.
QED- Legea actuala invita la abuzuri, sau invita la incalcarea legii.
Asta nu invita la abuz, iar daca se voteaza o hotarare contrara legii proprietarii se abuzeaza singuri pentru ca ar putea sa se impotriveasca sau sa citeasca legea si sa conteste.
Legea ofera posibilitatea de a actiona in justitie. Ca nu o face nimeni, asta nu e invitatie la abuz, ci indolenta.
Necunoasterea legii nu e o scuza. Stiti asta, da?

Confundati legea cu modul de aplicare a legii. Orice lege, cu rea intentie aplicata, poate conduce la abuzuri.
Dupa logica dv. legislatia noastra in intregime invita la abuzuri.
Asta nu invita la abuz, iar daca se voteaza o hotarare contrara legii proprietarii se abuzeaza singuri pentru ca ar putea sa se impotriveasca sau sa citeasca legea si sa conteste.
Legea ofera posibilitatea de a actiona in justitie. Ca nu o face nimeni, asta nu e invitatie la abuz, ci indolenta.
Necunoasterea legii nu e o scuza. Stiti asta, da?

Confundati legea cu modul de aplicare a legii. Orice lege, cu rea intentie aplicata, poate conduce la abuzuri.
Dupa logica dv. legislatia noastra in intregime invita la abuzuri.
Aplauda
[Edit = moderatorii au dreptul sa stearga orice postare este offtopic si de rea-credinta. De data aceasta v-am sters numai partea cu comentariul asupra activitatii de moderare.]
Imi place ce spuneti: proprietarii se abuzeaza singuri.
FALS si PRO DOMO.
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2015
elga50, moderator
elga50 a scris:

Interventie moderator

asd1 a scris:

..... abuzuri ale Administratorilor sau Preşedinţilor, care, cu ajutorul Legii 230/2007 (e sub orice critică, invitând la abuzuri).

Va rog sa ne dati un exemplu prin care legea invita la abuzuri. Altfel va sterg mesajul.

Ce scriu mai jos e unul din exemplele prin care legea invită la abuzuri, asta pentru a vă da un răspuns la obiect. Sunt şi altele, dar nu e timp şi loc aici s-o fac. Am scris peste tot de aceste escrocherii făcute cu Legea 230/2007 în mână, această lege încurajând chiar şi pe cei mai penali şefi de A.P. să încalce legea, care e foarte interpretabilă !
Odată ce la noi nu s-a început măcar Urmărirea Penală împotriva şefilor de A.P., cu toate probele zdrobitoare împotriva lor, e clar că Legea 230/2007 invită la abuzuri - ce e greşit în afirmaţia mea ?
Şi acum să vă răspund la această "ameninţare" a dvs., citez "Vă rog să ne daţi un exemplu prin care legea invită la abuzuri. Altfel vă şterg mesajul." Dragi Moderatori, sper că nu ştergeţi un mesaj care răspunde la întrebarea celui care a postat pe acest topic sau chiar la solicitarea dvs.. Dacă o veţi face, e clar că aveţi interese ca Administrator de Asociaţie de Proprietari să nu se afle anomaliile din Legea 230/2007. OARE DE CE SE MAI SCHIMBĂ LEGEA 230/2007, DE BUNĂ ŢI CLARĂ CE E ?
Şi acum să clarific ce mi-a cerut "elga50", să dau cel puţin un exemplu de abuz datorat unui articol de lege - art. 49 din Legea 230/2007 - care face să jecmănească exact pe proprietarii fără venituri, care trăiesc la limita sărăciei, şi cărora, neavând să plătească sumele împovărătoare cerute ca penalizări, "şefii" Asociaţiilor le execută silit apartamentele fără milă !
OAMENI BUNI, DE CE MAI EXISTĂ LA ASOCIAŢIILE DE PROPRIETARI, PENALIZĂRI DE ... 0,2%/ZI ... adică de 20 ori mai mari din 2016 (acum e de 10 ori mai mult) faţă de penalizările cerute de ANAF, de 0,01%/zi ??? Citiţi detalii despre noile procente luate ca penalizări, în articolul de aici: ► Din 2016, scad dobanzile si penalitatile de intarziere. Cu cat vei fi penalizat daca nu iti platesti taxele la timp ? ◄ - www.avocatnet.ro/content/art...
Cum e posibilă o asemenea aberaţie fiscală (chiar criminală) prezentă în art. 49 din Legea 230/2007 ?
Penalitatea de întârziere se va calcula pentru fiecare zi de întârziere, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate, inclusiv. Această prevedere se regăseşte şi în Codul de Procedură Fiscală, aflat în vigoare. Totodata, penalitatea de întârziere va fi micşorată, de la valoarea actuală, de 0,02%, până la 0,01% pe fiecare zi de întârziere.

Trebuie să sesizeze cineva Avocatul Poporului, poate se declară neconstituţional art.49 din Legea 230/2007, pentru că nu e posibil să se "buzunărească" mai ales cei cu venituri reduse (aşa-zişii răi platnici, dar dacă oamenii n-au de unde - ioc locuri de muncă), iar cei din Asociaţii să ia bani nemeritaţi, pe care îi folosesc nu se ştie cum, posibil, delapidându-i ! Cine o fi avut această idee de a da voie cuiva în România să jefuiască la drumul mare, chiar de 20 ori mai mult decât ia statul, nişte cetăţeni care abia îşi duc traiul ? Culmea, aceşti bani din penalizări nu ajung la Bugetul Local, ci la discreţia celor care conduc asociaţiile, mulţi într-un mod dictatorial, fără a da socoteală despre destinaţia acelor bani !
Asta cred că e cea mai mare aberaţie legislativă sau fiscală văzută vreodată ! E posibil şi să se încalce vreun articol din Codul Fiscal, nu am studiat, dar voi găsi ceva, pentru a reuşi să stopăm jaful împotriva celor fără venituri făcut prin aceşti administratori şi preşedinţi de Asociaţii !
Să vă dau cel puţin un exemplu: o familie amărâtă, care n-are nici perdele în geamuri, a avut de plată Restanţa la Întreţinere de 5.000 lei, dar Penalizările s-au calculat la suma de ... 4.950 lei !!! Deci, dublul sumei datorate ! Şi cei 4.950 ajung, chipurile în Bugetul Asociaţiei, dar nu obligatoriu şi în folosul proprietarilor membri ai A.P. ! Deja asta e haiducie, dar în sens invers - se ia de la săraci şi se dau la bogaţi.
Administratori, Preşedinţi, Cenzori de Asociaţii de Proprietari, opriţi jaful şi nu-i mai spoliaţi pe proprietarii care trăiesc la (sub) nivelul sărăciei, care, dacă nu pot plăti acele sume luate drept camătă, vor fi executaţi silit !!!
Deja conducătorii de Asociaţii pot fi consideraţi Cămătari, fără discuţie - vedeţi ceva articole aici: [ link extern ]
Nu poţi cataloga astfel aberaţia de articol 49 din Legea 230/2007.
Mai sunt şi alte articole care ne încalcă drepturile constituţionale, dragi Moderatori care lucraţi şi ca Administratori de Asociaţii de Proprietari, dar care faceţi orice să vă apăraţi "breasla" ... de parcă asta ar fi o meserie !?
Dacă voi nu greşiţi în Asociaţiile unde lucraţi, de ce vă forţaţi să ştergeţi de pe acest Forum postări bazate pe dovezi de abuzuri ale multor angajaţi ai A.P. ?
Legea vă permite să vă bucuraţi de suferinţa altora, ştiind că pe baza art. 49 se pierd apartamentele, exact ca în stilul cămătarilor !
Dacă ştergeţi ce am scris, chiar că veţi da dovadă că aveţi mari interese pe acest Forum, cenzurând părerile bazate pe realităţi dure ale unui cetăţean sau a altuia care scriu pe-aici !
Lăsaţi discuţia să curgă, pentru că vă reamintesc că e un Forum de Discuţii, nu de ... Cenzură.
Oricât aţi şterge postări pe motive puerile, informaţia tot e citită de alţii pe Internet, pentru că românii s-au săturat să fie furaţi de către cei din Asociaţii, chiar şi la adăpostul legilor din domeniu !
P.S.
Dacă ştergeţi ce am scris, chiar că veţi da dovadă că aveţi mari interese pe acest Forum de a cenzura părerile unui cetăţean sau a altuia, bazate pe realităţi dure !
Lăsaţi discuţia să curgă, pentru că vă reamintesc că e un Forum de discuţii, nu de Cenzură şi Libertatea de Exprimare e clară în Constituţie, n-o puteţi încălca doar dacă nu vă convin realităţile..
Oricât aţi şterge postări pe motive puerile, informaţia tot e citită de alţii, pentru că românii s-au săturat să fie furaţi de către cei din Asociaţii, chiar şi la adăpostul legilor din domeniu, care sunt interpretabile şi nu pedepsesc pe cei care fac abuzuri sau delapidează !
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2015
asd1, utilizator

Alte discuții în legătură

Reclamatie asociatie proprietari unique636 unique636 Unde as putea sa ma adresez ca sa reclam o asociatie de proprietari pt penalizari abuzive la intarziere plata intretinere? (vezi toată discuția)
Nulitate expertiza contabila pentru lipsa convocare parti?  Boncu Constantin Boncu Constantin Buna ziua, speta este urmatoarea : se face o expertiza contabila, la sediul expertului; expertul nu a notificat niciuna dintre parti, cu toate ca in ... (vezi toată discuția)
Penalitati pentru restante la utilitati mai mari decat cele impuse de furnizor alexberi alexberi Am citit un articol intitulat \"Penalităţi ilegale impuse de Asociaţii locatarilor\". Conform articolului penalitatile corespunzatoare utilitatilor impuse ... (vezi toată discuția)