avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil 2 ani - in situatia in care ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil 2 ani - in situatia in care exista posibilitatea ca firma sa se inchida

buna ziua.as dori sa aflu ceva.sotia mea e in concediu crestere copil 2 ani, am depus dosarul, asteptam aprobarea si raspunsul pozitiv cam in 2 luni-2 luni jumatate.ideea e ca se poate ca magazinul la care e angajata sotia mea sa se inchida.cum afecteaza acest lucru concediul crestere copil?sint in dilema.va multumesc
Cel mai recent răspuns: RaduAdi , utilizator 08:53, 28 Iulie 2015
Dizolvarea/radierea/falimentul angajatorului pe perioada CCC nu afecteaza dreptul persoanei indrepttaite de a beneficia de indemnizatia pentru CCC.
1. Daca se desfiinteaza locul de munca al sotiei (prin inchiderea magazinului) atunci angajatorul trebuie sa emita decizia de concediere si sa primeasca si ea un exemplar din decizie.

2. Apoi chiar daca este in concediu crestere copil (CCC) se poate inregistra la Agentia de Somaj pentru ca dupa ce se termina CCC sa poata beneficia de indemnizatie de somaj pana isi va gasi un alt loc de munca.
va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copil daca firma se va desfiinta aleahim88is aleahim88is Buna ziua. Am lucrat la o firma timp de aproape 3 ani urmand ca in cateva zile sa intru in concediu de crestere a copilului pentru 2 ani insa am aflat ca peste ... (vezi toată discuția)
Dupa concediu de crestere al copilului... voicuflorentina83 voicuflorentina83 Buna dimineata, sunt in concediu de crestere al copilului ( mai am pana in decembrie concediu) si am auzi ca nu ar ma fii obligati angajatorii sa te ... (vezi toată discuția)
Din ccc in somaj maridana1986 maridana1986 buna ziua.ma numesc daniela,am 27 ani si sunt din iasi.din 2006 am lucrat consecutiv la o societate ,pana in noiembrie 2011 cand am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)