avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2016
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2016

Va salut. Asa cum s-a obisnuit si in anii anteriori, consider ca este necesara deschiderea acestui topic pentru a veni in intampinarea tuturor celor care se pregatesc pentru , poate cel mai greu concurs de admitere din Romania. Ma voi numara si eu printre ei , asa ca o sa urmaresc cu atentie discutiile viitoare, sa speram majoritatea constructive, ce vor avea loc aici. Va doresc succes in pregatirea voastra pentru ocuparea locurilor scoase de INM (care sunt din ce in ce mai putine) atat celor care participa anul acesta, cat si celor ca mine, aspiranti ai statutului de auditor de justitie in 2016.
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2015
Deacon, utilizator
Cel mai recent răspuns: eugen9 , utilizator 10:13, 31 Iulie 2016
Cristian_Glavan a scris:

-eu personal nu cunosc exceptii la chestiunea asta....

De procedura audierii anticipate ce parere aveti? Ar putea judecatorul de drepturi si libertati sa-i ia, cu acea ocazie, si suspectului o declaratie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2016
trandafir2, moderator
Cristian_Glavan a scris:

este subiect pasiv al actiunii penale:

a. faptuitorul
b. suspectul, in cazul infractiunilor de audienta
c. numai inculpatul

Aş spune doar c) , caci făptuitorul stim ca nu este din start iar la infractiunile de audienta procurorul dispune pe loc punerea in miscare a actiunii penale deci il face direct inculpat
trandafir2 a scris:

Cristian_Glavan a scris:

este subiect pasiv al actiunii penale:

a. faptuitorul
b. suspectul, in cazul infractiunilor de audienta
c. numai inculpatul

Aş spune doar c) , caci făptuitorul stim ca nu este din start iar la infractiunile de audienta procurorul dispune pe loc punerea in miscare a actiunii penale deci il face direct inculpat

barem c
trandafir2 a scris:

Cristian_Glavan a scris:

-eu personal nu cunosc exceptii la chestiunea asta....

De procedura audierii anticipate ce parere aveti? Ar putea judecatorul de drepturi si libertati sa-i ia, cu acea ocazie, si suspectului o declaratie?

Art. 308
Procedura audierii anticipate
(1) Atunci când există riscul ca un martor să nu mai poată fi audiat în cursul judecăţii, procurorul poate sesiza judecătorul de drepturi şi libertăţi în vederea audierii anticipate a martorului.
(2) Judecătorul de drepturi şi libertăţi, dacă apreciază cererea întemeiată, stabileşte de îndată data şi locul audierii, dispunându-se citarea părţilor şi subiecţilor procesuali principali.
(3) Participarea procurorului este obligatorie.

-procedura are ca obiect audierea martorului
-la procedura audierii anticipate se citeaza si suspectul, fiind subiect procesual principal, n ar fi exclus sa fie ,,bagat in seama,, daca tot il citeaza, ma gandesc ca nu vine ,,de mobilier,, in sala.
-ati ridicat o problema interesanta:)
Cristian_Glavan a scris:

[...]
-la procedura audierii anticipate se citeaza si suspectul, fiind subiect procesual principal, n ar fi exclus sa fie ,,bagat in seama,, daca tot il citeaza, ma gandesc ca nu vine ,,de mobilier,, in sala.
-ati ridicat o problema interesanta:)

Păi ş-atunci, asta ce-nseamnă :) că viaţa bate grila ?

Alte discuții în legătură

Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm carmensilvia carmensilvia buna! poate cineva sa imi recomande niste carti, tratate, manuale din care sa invat pt admiterea la INM?? de exemplu pt contracte, succesiuni nu exista nimic ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)