avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2016
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2016

Va salut. Asa cum s-a obisnuit si in anii anteriori, consider ca este necesara deschiderea acestui topic pentru a veni in intampinarea tuturor celor care se pregatesc pentru , poate cel mai greu concurs de admitere din Romania. Ma voi numara si eu printre ei , asa ca o sa urmaresc cu atentie discutiile viitoare, sa speram majoritatea constructive, ce vor avea loc aici. Va doresc succes in pregatirea voastra pentru ocuparea locurilor scoase de INM (care sunt din ce in ce mai putine) atat celor care participa anul acesta, cat si celor ca mine, aspiranti ai statutului de auditor de justitie in 2016.
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2015
Deacon, utilizator
Cel mai recent răspuns: eugen9 , utilizator 10:13, 31 Iulie 2016
Cristian_Glavan a scris:

trandafir2 a scris:

Cererea de extrădare în România o face:
a) Procurorul General
b) Ministerul justiţiei
c) Instanţa care judecă infracţiunea care formează obiectul extrădării


-Legea 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala- a intrat in tematica?
-cred ca ,,C,, e corect, la a,b avem autoritati prin intermediul carora se transmit cererile


a) gresit
b) corect - cererile si raspunsurile la cereri se fac intre state prin ministerul justitiei, la propunerile facute de catre procuror in faza de UP, sau la propunerea presedintelui de instanta in faza de judecata - Legea 302/2004
c) gresit
[excede tematica de examen]
Cristian_Glavan a scris:

trandafir2 a scris:

Între descendenţii, aflaţi in acelaşi grad de rudenie cu defunctul, moştenirea se împarte:
a) pe capete
b) pe tulpini şi ramuri
c) pe linii şi tulpini


a


a) corect
=D>
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2016
trandafir2, moderator
Dacă Andrei l-a împrumutat pe Bogdan cu suma de 10.000 de lei, iar după decesul lui Andrei, Cocoş, moştenitorul acestuia, încheie o tranzacţie cu Bogdan prin care convin ca Bogdan să plătească suma de 8.000 de lei şi după încheierea tranzacţiei şi plata sumei de către Bogdan se descoperă un testament olograf prin care testatorul-creditor Andrei a iertat datoria legatarului-debitor Bogdan, atunci:
a) Bogdan poate cere nulitatea tranzacţiei;
b) Bogdan nu poate cere nulitatea tranzacţiei;
c) Bogdan poate cere nulitatea tranzacţiei numai dacă testamentul olograf a fost descoperit în termen de un an de la data decesului lui Andrei.
De cuiusul D are doi copii, pe C1 si pe C2 care la randul lui are 2 descendenti. La 3 zile dupa deschiderea mostenirii lui D, C1 il omoara pe C2, infractiune care este constatata si pedepsita prin hotarare judecatoreasca definitiva.
a) C1 devine nedemn fata de D, caci a omorat un succesibil sporindu-si astfel cota ce i se cuvine
b) C1 il mosteneste pe D in cota de 1/2
c) C1 il mosteneste pe D in cota de 1/1, dar nu il mosteneste pe C2.
Darul manual:
a) este un act juridic
b) este un fapt juridic
c) nu este un contract real

Alte discuții în legătură

Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm carmensilvia carmensilvia buna! poate cineva sa imi recomande niste carti, tratate, manuale din care sa invat pt admiterea la INM?? de exemplu pt contracte, succesiuni nu exista nimic ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)