avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modalitati de instrainare a proprietatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modalitati de instrainare a proprietatii

Ce este mai avantajos din punct de vedere al taxelor notariale si impozitelor, contractul de vanzare-cumparare sau donatia si ce documente sunt necesare in ambele situatii cu privire la lo casa cu teren situata in mediul rural?
Sunt necesare aceleasi documente insa cele doua acte juridice se incheie in situatii premisa diferite. Mai exact, nu putem plati pret si face donatie si nici invers, actul fiind desfiintabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer drept proprietate teren agricol arendat RomanSadea10 RomanSadea10 Bună seara! Aș aprecia foarte mult dacă ați putea să îmi detaliați care sunt pașii de urmat în situația de mai jos: 1. Bunicul deține un teren ... (vezi toată discuția)
Donatie/ vz cumparare visinescu visinescu Mama si sora ei sunt mostenitoarele unui teren. Matusa a vandut mamei partea ei de teren. Acum mama mea vrea sa imi doneze mie terenul. Eu sunt unica ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare taxa notariala+impozita 14000 euro vs testament atacabil razvan.nan razvan.nan buna ziua. ma aflu in urmatoare situatie: bunica mea din partea mamei intentioneaza sa mi lase drept mostenire un teren si o casa. din ceea ce am reusit sa ... (vezi toată discuția)