avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariat refuza delegarea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariat refuza delegarea

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie:Firma are 3 puncte de lucru, la unul din punctele de lucu ( Constanta),nu mai avem nici o lucrarea de executie, personalul punctului de lucru a fost delegat la un punct mobil in zona Tulcea . Un angajat refuza delegarea, spuneti-mi ce se poate face in acest caz eu ca firma nu am ce sa ii dau de lucru la punctul de lucru Constanta, i-am oferit posibilitatea sa lucreze la un punct mobil Tulcea si refuza delegare, vine la servici la PL Constanta stand 8 ore degeaba in fata sediului.
Cel mai recent răspuns: alina.mares , utilizator 12:56, 28 Iulie 2015
Conform legii 53/2003:
ART. 43
Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă.
ART. 44
(1) Delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile calendaristice în 12 luni şi se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegării nu poate constitui motiv pentru sancţionarea disciplinară a acestuia.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Deci daca refuza nejustificat delegarea din dispozitia dumneavoastra scrisa constituie abatere disciplinara.

ART. 61
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului în următoarele situaţii:
a) în cazul în care salariatul a săvârşit o abatere gravă sau abateri repetate de la regulile de disciplină a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de muncă, contractul colectiv de muncă aplicabil sau regulamentul intern, ca sancţiune disciplinară;
Delegarea este o măsură obligatorie pentru salariat, a cărei nerespectare poate atrage răspunderea disciplinară a acestuia, inclusiv desfacerea contractului de muncă.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! locuiesc in tulcea,și sunt angajată la o firmă ... Amira76 Amira76 Bună ziua! Locuiesc in Tulcea,și sunt angajată la o firmă cu punct de lucru în Constanța,ca agent de vânzări pe zona de acoperire a orașului Tulcea, ... (vezi toată discuția)
Salut, am o problema la locul de munca. lucrez pentru o firma ... Grigore91 Grigore91 Salut, am o problema la locul de munca. Lucrez pentru o firma subcontractoare în șantierul naval vard braila. După o perioada am fost închiriat de firma ... (vezi toată discuția)
Mutare in alt oras Andrei Dima Andrei Dima Buna ziua, angajatorul inchide punctul de lucru din orasul unde lucrez eu si ma obliga sa imi iau tot concediu in zilele de preaviz, avand in vedere ca eu ... (vezi toată discuția)