Buna ziua,
M-am judecat pe fond, unde am castigat, insa, Tribunalul a dat decizia de mai jos. Pe durata derularii procesului pe fond, mi s-a retinut din cont suma de 800 lei reprezentand cheltuieli executare si contravaloare amenda. Prin hotararea de mai jos, ma obliga sa platesc cheltuieli de executare dar, suma mai mica.Ce s-a intamplat de fapt cu amenda? Cum imi recuperez banii si de la cine?
Solutia pe scurt: Soluţia după reţinerea cauzei în vederea rejudecării: Admite contestaţia la executare formulată de contestator SC x SRL cu sediul social în T........ în contradictoriu cu intimata CNADNR SA - DIRECŢIA NAŢIONALĂ DE DRUMURI ŞI PODURI CRAIOVA cu sediul în Craiova, str. Calea Severinului nr.17, judeţul Dolj. Dispune anularea în parte a încheierii de stabilire a cheltuielilor de executare din 22.01.2014 încheiată în dosarul de executare nr. 821/EX/2013 al BEJ Toader Anelin Dan. Dispune reducerea onorariilor de emitere încheiere deschidere dosar executare, emitere cerere încuviinţare executare silită, emitere încheiere cheltuieli executare silită, emitere somaţie la suma de 10 lei pentru fiecare, astfel încât suma datorată cu titlu de cheltuieli de executare va fi de 174,64 lei . Dispune îndreptarea actelor de executare subsecvente în ceea ce priveşte cuantumul debitului urmărit ce va fi redus, în ceea ce priveşte cheltuielile de executare, la suma de 174,64 lei. Obligă intimata la plata către contestatoare a sumei de 40 lei reprezentând cheltuieli de judecată (taxă de timbru fond şi apel aferentă pretenţiilor admise). Definitivă.
Prin decizia tribunalului s-a anulat in parte incheierea de stabilire a sumelor datorate cu titlu de cheltuieli de executare.
Instanta nu a dispus cu privire la sumele cuprinse in titlul executoriu, de aceea amenda contraventionala trebuia platita.
Deci ceea ce dvs. puteti recupera in prezent este diferenta de suma dintre cea calculata de executor cu titlu de cheltuieli de executare si suma de 174,64 lei, dispusa de instanta.
Daca nu ati solicitat intoarcerea executarii silite, va trebui sa o faceti pe cale separata.
In baza deciziei tribunalului puteti sa va recuperati in prezent doar suma de 40 lei, de la partea cu care v-ati judecat, adica de la CNADNR.
Conform art.444(1)NCPC Daca prin hotararea pronuntata instanta a omis sa se pronunte asupra unui capat de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale, se poate cere completarea hotararii in acelasi termen in care se poate declara, dupa caz,apel sau recurs impotriva acelei hotarari,iar in cazul hotararilor date in caile extraordinare de atac sau in fond dupa casare cu retinere,in termen de 15 zile de la pronuntare." Daca considerati ca, va aflati in aceasta situatie, faceti cerere de completare a hotararii.
M-am trezit cu o somatie de la executor, prin care imi pune in vedere sa achit contravaloare amenda aplicata pt circulatie fara rovinieta.Asa am aflat si de existenta pv, care era incheiat cu apropae 3 ani in urma.Am facut contestatie la executare, si am castigat.Redau hotararea mai jos.Aceasta hotarare a fost atacata cu apel de CNANDR, instanta a pronuntat hotararea pe care am postat-o initial.
Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare. Constată prescrisă executarea sancţiunii contravenţionale aplicată prin procesul verbal de constatare a contravenţiei nr. 0166259/28.06.2011 şi dispune anularea tuturoe formelor de exdecutare silită întocmite în dosarul de executare silită nr.821/RX/ 2013 al. BEJ Toader Anelin Dan. Obligă intimazâtul la 26,77 lei cheltuieli de judecată către contestator. Cu apel în 10 zile de la comunicare.
Daca nu am de platit nicio amenda, pt ce platesc cheltuieli de executare?