avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce intelegeti din aceasta hotarare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce intelegeti din aceasta hotarare?

Buna ziua,
M-am judecat pe fond, unde am castigat, insa, Tribunalul a dat decizia de mai jos. Pe durata derularii procesului pe fond, mi s-a retinut din cont suma de 800 lei reprezentand cheltuieli executare si contravaloare amenda. Prin hotararea de mai jos, ma obliga sa platesc cheltuieli de executare dar, suma mai mica.Ce s-a intamplat de fapt cu amenda? Cum imi recuperez banii si de la cine?
Solutia pe scurt: Soluţia după reţinerea cauzei în vederea rejudecării: Admite contestaţia la executare formulată de contestator SC x SRL cu sediul social în T........ în contradictoriu cu intimata CNADNR SA - DIRECŢIA NAŢIONALĂ DE DRUMURI ŞI PODURI CRAIOVA cu sediul în Craiova, str. Calea Severinului nr.17, judeţul Dolj. Dispune anularea în parte a încheierii de stabilire a cheltuielilor de executare din 22.01.2014 încheiată în dosarul de executare nr. 821/EX/2013 al BEJ Toader Anelin Dan. Dispune reducerea onorariilor de emitere încheiere deschidere dosar executare, emitere cerere încuviinţare executare silită, emitere încheiere cheltuieli executare silită, emitere somaţie la suma de 10 lei pentru fiecare, astfel încât suma datorată cu titlu de cheltuieli de executare va fi de 174,64 lei . Dispune îndreptarea actelor de executare subsecvente în ceea ce priveşte cuantumul debitului urmărit ce va fi redus, în ceea ce priveşte cheltuielile de executare, la suma de 174,64 lei. Obligă intimata la plata către contestatoare a sumei de 40 lei reprezentând cheltuieli de judecată (taxă de timbru fond şi apel aferentă pretenţiilor admise). Definitivă.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ddianna , utilizator 17:56, 1 August 2015
Pai nu prea cred ca n-aveti de platit nicio amenda. Sau cel putin asa rezulta din ceea ce ne-ati postat aici.

ddianna a scris:

Solutia pe scurt: ... dispune anularea tuturor formelor de executare silită

La fond ati castigat si n-aveti nimic de plata (aveati de recuperat ce vi s-a luat din cont)

ddianna a scris:

Tribunalul
Soluţia după reţinerea cauzei în vederea rejudecării: ...Admite contestaţia ... Dispune anularea în parte a încheierii de stabilire a cheltuielilor de executare ... astfel încât suma datorată cu titlu de cheltuieli de executare va fi de 174,64 lei .

In rejudecare (adica dupa admiterea apelului formulat de cealalta parte) ati mai pierdut ceva teren/ati fost "scutit" doar de diferenta intre cheltuielile initiale de executare (din ceea ce ati postat nu rezulta cat au fost) si suma de 174,64 lei. (n-au mai fost anulate toate formele de executare, ci au fost anulata doar in parte o incheiere de stabilire a cheltuielilor de executare.

Pentru ca nu stiu exact ce ati cerut si nici pentru ce a fost admis apelul celeilalte parti (doar presupun) ma nedumereste putin acel: "Admite contestatia". Fiindca pana aici rezulta ca s-ar fi admis toata, dar mai departe zice ca s-ar fi admis doar ...pe ici pe colo, prin partile esentiale ...("in parte").

Retineti va rog ca-mi dau cu parea pe langa hartii pe care nu le-am vazut. Si daca dvs. ne dati o jumatate de adevar (informatie trunchiata), va puteti alege de la noi cu o minciuna intreaga.
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2015
romascanu, moderator
Am solicitat prin contestatia la executare : anularea tuturor formelor de executare, recalcularea cheltuielilor de executare ( erau 600 lei pt o amenda de aproximativ 200 de lei).
Exact aceeasi nedumerire o am si eu .Initial se admite contestatia , apoi zice ca in parte. Aceasta era si intrebarea mea, la care asteptam raspunsul, ce vrea instanta sa fac eu? In acest moment am blocati 800 lei.Cat iau inapoi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Materie: litigii cu profesioniştii obiect: contestaţie la executare enachemarinalin enachemarinalin Buna ziua , Am facut contestatie la executare impotriva unei firme de colectare debite . Am doua dosare pe care consider le-am castigat. Solutiile au fost ... (vezi toată discuția)
Pronunțare Popacristian09@yahoo.ro Popacristian09@yahoo.ro Am avut pronunțarea și aș vrea să știu ce mai urmează sau daca trebuie sa mai fac ceva , cum pot legal sa anunt banca sa imi deblocheze contul. ... (vezi toată discuția)
Interpretare admitere in parte contestatie executare silita Andreea Vass Andreea Vass Stimate d-le/ dna avocat, Ma aflu in dezacord cu avocatul care ma reprezinta intr-un caz de contestare a unei executari silite, respectiv poprirea aferenta ... (vezi toată discuția)