avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatenie romana pentru straini din UE
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatenie romana pentru straini din UE

Buna ziua,
Sunt din Bulgaria original si sunt casatorita in Romania cu un cetatean roman din ianuarie 2012. Conform art. 8 din Legea cetateniei romane nr. 21/1991,
republicata, cetatenia romana se poate acorda la cerere, daca indeplinesc cumulativ conditiile. Fiind cetatean unui stat membru UE (Bulgaria) conform informatiile afisate pe saitu cetatenie.just.ro termenele prevazute la alin (1) lit. a) pot fi reduse pana la jumatate.
Am decis sa depun cerere pentru acordarea cetateniei romane art. 8, dar am o problema cu actele necesare, si mai exact cu documentele necesare, obtinute de Inspectoratul General pentru Imigrari (permis de sedere permamenta pentru cetateni straini si adeverinta in care sa rezulte domiciliu legal in Romania (in cazul meu de cel putin 5 ani dela casatoriei), din cauza termenele prevazute in legea). La intrebarea mea daca este posibil sa imi acorde permisul de sedere permanenta, mi sa spus, ca da, dar dupa 5 ani dela casatoriei. Intrebarea mea
este in cazul asta cum pot sa obtin toate documentele necesare pentru cerere de cetatenia romana?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Sweetnight , utilizator 17:04, 5 August 2015
N-aveti pentru ce, va doresc sa fie cu succes drumul :)
Sa ne scrieti cum au decurs lucrurile, poate si altii sunt in situatia dvs. Va multumim anticipat!
Desigur, odata cand termin cu toate o sa scriu aici detaliat, si sper sa ajut si lu alti. Multumesc!
Asa, acum am ajuns la o alta problemuta.
13. Dovada mijloacelor legale pentru o existenţă decentă în România
Nu lucrez (si nu pentru ca nu vreau), dar pentru ca decat stau aici oriudne incerc sa lucrez nu imi a fost oferita nici macar o sansa sa arat ce pot. Sa fiu sincera din cauza asta vreau cetatenie romana mai repede. Cand am fost ultima data sa incerc sa fac un curs de recalificare, doamna a vazut ca nu am buletin si doar certificat de inregistrare, dupa care a sunat la cineva "mai sus" si a dat drumul la difuzor. Doamna a zis: "Hai sa nu ne riscam cu ea, daca nu are cetatenie romana". Va dati seama cum m-am simtit. Si asa eu nu am venit in momentul acesta. Presupun ca trebuie extragere dupa veniturile sotului meu din ultimi 3 ani. Si aici vine o alta problemuta. Pe hartie el primeste salariul minim pe economie. Este posibil cererea mea sa fie respinsa pentru ca asta nu e o existenta decenta?
Sweetnight a scris:

Pe hartie el primeste salariul minim pe economie. Este posibil cererea mea sa fie respinsa pentru ca asta nu e o existenta decenta?

Ar insemna ca statul sa recunoasca faptul ca venitul minim pe economie este bataie de joc. Nu, nu poate fi respinsa din acest motiv.
Locuinta in care stati e proprietatea sotului? Daca da, luati cu dvs. originalul si o copie a actului de proprietate.

Alte discuții în legătură

Obtinere cetatenie romana florian_m21 florian_m21 Buna ziua, O colega vrea sa obtina cetatenia romana - e cetatean bulgar; - sta si lucreaza de 5 ani in Romania; - urmeaza peste o luna sa se casatoreasca ... (vezi toată discuția)
Conditii eligibilitate pasaport ue si cetatenie romana pt cetatean palestinian PetrescuAnca PetrescuAnca buna ziua! care sunt conditiile si pasii necesari pe care trebuie sa le indeplineasca un cetatean palestinian de 23 ani pt pasaport UE si cetatenia romana ... (vezi toată discuția)
Cetatean turc, cum pot primii cetatenie romana? ankyy91 ankyy91 buna ziua. sunt cetatean turc si as vrea sa ma casatoresc cu o romanca. daca trec pe numele ei pot obtine cetatenie romana fara sedere in romania? as putea sa ... (vezi toată discuția)