avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatenie romana pentru straini din UE
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatenie romana pentru straini din UE

Buna ziua,
Sunt din Bulgaria original si sunt casatorita in Romania cu un cetatean roman din ianuarie 2012. Conform art. 8 din Legea cetateniei romane nr. 21/1991,
republicata, cetatenia romana se poate acorda la cerere, daca indeplinesc cumulativ conditiile. Fiind cetatean unui stat membru UE (Bulgaria) conform informatiile afisate pe saitu cetatenie.just.ro termenele prevazute la alin (1) lit. a) pot fi reduse pana la jumatate.
Am decis sa depun cerere pentru acordarea cetateniei romane art. 8, dar am o problema cu actele necesare, si mai exact cu documentele necesare, obtinute de Inspectoratul General pentru Imigrari (permis de sedere permamenta pentru cetateni straini si adeverinta in care sa rezulte domiciliu legal in Romania (in cazul meu de cel putin 5 ani dela casatoriei), din cauza termenele prevazute in legea). La intrebarea mea daca este posibil sa imi acorde permisul de sedere permanenta, mi sa spus, ca da, dar dupa 5 ani dela casatoriei. Intrebarea mea
este in cazul asta cum pot sa obtin toate documentele necesare pentru cerere de cetatenia romana?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Sweetnight , utilizator 17:04, 5 August 2015
Este mostenitor. Soacra mea are 2/8, sora lui 3/8 si el 3/8.
Domiciliul sotului este la acea adresa? Ar fi bine sa fie asa insa si nici daca stati in chirie nu cred ca e o problema. Luati cu dvs. si certificatul de mostenitor, mai bine sa aveti acte in plus.

Parere personala si sper sa nu ma insel: nu cred ca vor fi atat de stricti cum va asteptati. Sunteti cetatean UE, nu veti avea dupa dobandirea cetateniei romane niciun avantaj in plus din acest punct de vedere.
Da, domiciliul sotului este la acea adresa si nu stam cu chirie. Va multumesc foarte mult! Continuam atunci cu actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere cetatenie romana florian_m21 florian_m21 Buna ziua, O colega vrea sa obtina cetatenia romana - e cetatean bulgar; - sta si lucreaza de 5 ani in Romania; - urmeaza peste o luna sa se casatoreasca ... (vezi toată discuția)
Conditii eligibilitate pasaport ue si cetatenie romana pt cetatean palestinian PetrescuAnca PetrescuAnca buna ziua! care sunt conditiile si pasii necesari pe care trebuie sa le indeplineasca un cetatean palestinian de 23 ani pt pasaport UE si cetatenia romana ... (vezi toată discuția)
Cetatean turc, cum pot primii cetatenie romana? ankyy91 ankyy91 buna ziua. sunt cetatean turc si as vrea sa ma casatoresc cu o romanca. daca trec pe numele ei pot obtine cetatenie romana fara sedere in romania? as putea sa ... (vezi toată discuția)