avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cumulare pensie de urmas cu indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cumulare pensie de urmas cu indemnizatie copil

Buna ziua!
Am terminat facultatea anul acesta si am promovat si licenta.Intre timp am aflat ca sunt insarcinata,iar ca sa pot beneficia de idemnizatie de crestere a copilului mi s-a spus ca trebuie sa imi continui studiile la zi.Am hotarat sa ma inscriu la master la zi pentru a beneficia de indemnizatie.
Tatal meu a murit cand eu aveam 8 ani si beneficiez de pensie de urmas.In lege scrie ca atata timp cat urmez cursurile unei forme de invatamant prevazute de lege,pana la varsta de 26 ani beneficiez de aceasta.
Pot sa primesc indemnizatie pentru cresterea copilului,dar in acelasi timp sa primesc si pensia de urmas?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:55, 28 Iulie 2015
1. - Pensia de urmas nu este un venit profesional, din cele care se iau in calculul indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC).
- Ca urmare pensia de urmas poate fi cumulata cu indemnizatia pentru CCC.

2. Daca vreti un raspuns oficial va puteti adresa Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP), pe e-mail, ,la: cnpp.ro/petitii-si-sesizari

Vedeti si aceste discutii despre cumulul pensiei de urmas cu indemnizatia pentru CCC (aveti inclusiv un raspuns dat deCasa de pensii)
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata asigurarii de sanatate din pensie serko57franse serko57franse eu locuiesc,lucrez si platesc asigurare de sanatate in italia din anul 2000. In acelasi timp platesc si in romania din pensia lunara. ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas Panda1234 Panda1234 Sunt beneficiarul unei pensii de urmas dupa decesul tatalui meu. Am absolvit liceul in cursul acestui an si doresc sa stiu daca voi beneficia in continuare de ... (vezi toată discuția)
Am aflat ca nu pot cumula pensia de urmas cu indemnizatia pentru ccc. ce pot face? ioana_livia ioana_livia nu inteleg de ce unii copii au dreptul sa traiasca iar altii nu..sunt mama a unui baiat de o luna de zile..si eleva in acelasi timp..beneficiez de pensie de ... (vezi toată discuția)