Buna,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,sunt divortata din ianuarie 2015 la notar,din casatorie a rezultat un baietel care are 4 ani si 8 luni.Tutela este comuna,domiciliuk copilului este la mine iar programul de vizita al tatalui este 2 saptamani pe luna,la domiciliul sau.
Am observat ca acest program de 2 saptamani la mama,2 la tata nu este benefic copilului,egectiv il debusoleaza,doresc sa schimb acest program de vizita cu un altul doar pt weekend,care sunt pasii care trebuie sa ii urmez?ce trebuie sa fac mai exact,mentionez faptul ca nu imi permit un avocat.
Va multumesc
Nu aveți ce saluta deocamdată, nu e o decizie a instantei, ci asa s-au înțeles parintii cărora li s-a părut simplu sa isi împartă astfel timpul petrecut cu copilul lor fără sa se gândească și la copil care nu o sa simtă ca are un loc al lui, va fi tot într-o vizita...
ba eu cred ca se exagereaza daca se spune ca atunci cand exista locuinta alternativa copilul nu simte ca are un loc al lui. Amandoua sunt casele lui daca este iubit in fiecare si apreciat.
Cand te duci in vacanta de vara cate 3 luni la bunici sa inteleg ca se sufera ca este mutat copilul?
Depinde foarte mult de abordarea parintilor dar evident si de personalitatea copiilor. Vor fi copii care se vor simti perfect in aranjamentul asta si copii care nu se vor adapta.
Toate discutiile acestea o fac pe utilizatoare sa evite a mai reveni sa dea detalii. In consecinta, nu o pot ajuta, discutiile fiind distructive.
E foarte important de vazut cum e cazul acesta anume, ca pentru unii e muma, pentru altii ciuma. Nu stim cum e pentru acest copil. Nu stim de ce parintii au fost de acord cu acest program. Nu stim in ce consta dezavantajul prezent al copilului.
Ony2k2, cum sa stea copilul la mama in weekenduri daca locuinta copilului e la ea? Pare tendentioasa intrebarea.
In cresterea unui copil, mediul stabil e important in formarea copilului; astfel, oamenii care schimba des joburi si orase vor avea copii cu un simt al stabilitatii scazut. Statistic.
Astfel, nu e rau sau bine, doar asa stau lucrurile. Unora li se pare un mod nomad de a trai, unii nu pot, altii sunt fascinati de viata asta.
Mersul la bunici a stresat multi copii ceausisti de-a lungul copilariei, personal cunosc vreo 6-7 oameni adulti care considera experienta de a fi stat vara la bunici ca fiind una de evitat.
Locuinta e acolo unde pui capul pe perna seara. Acolo unde te simti in siguranta. Acolo unde vizitezi camera ta de copil... Locuinta e considerata destul de unica (exprimare gresita gramatical dar corecta juridic) in dreptul european.
Acum, daca un adult are un domiciliu, pare putin nedrept fata de copil sa aiba 2. Sau 3..
Doamna ALVIL,locuinta copilului este la ea pe hartie, practic nu e mai mult la ea decat este la tata. Asa ca daca doamna a fost de acord din prima sa lase copilul jumatate din timp la tata iar acum acesta are niste probleme de adaptare, nu-mi pot da seama sigur in ce masura si pentru cine va dori sa micsoreze acest program.